Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, 2019

Στην αντεπίθεση η ΕΛΜΕ Λέσβου: «Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο “λάθρο”» – «Κάποιοι θέλουν να τους ταυτίσουν με τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας»

Στην αντεπίθεση η ΕΛΜΕ Λέσβου. Δίνει απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση, ενώ δείχνει πως δεν πρόκειται να πάρει πίσω την απόφασή της.

Ο Αποστόλης Βαρελτζής, που ήταν και ο εισηγητής της συγκεκριμένης πρότασης, μιλώντας στο Έθνος χαρακτήρισε θολοκουλτουριάρηδες όσους αντέδρασαν στην απόφαση των δασκάλων.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τους ορισμούς. «Θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους προσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο. Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικοιοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα.

Ο παράτυπος μετανάστης έχει έγκριση αλλά όχι τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης» δήλωσε ο κ. Βαρελτζής.

Το υπ. Παιδείας από την πλευρά του έκανε λόγο για «αλγεινή εντύπωση» από την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου και προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «το Υπουργείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν θα ακολουθήσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Υπενθυμίζει δε στους εμπνευστές της, μέλη της παράταξης ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας, το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου με το οποίο ζητείται η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Η Κυβέρνηση υπερασπίζετα δηλαδή τους παράνομους μετανάστες και αδειάζει τους Έλληνες δασκάλους. Θέλει να υποβαθμίσει με λίγα λόγια την Ελληνική παιδεία και να δημιουργήσει μία νέα κοινωνία.

Εξάλλου αυτό φαίνεται και από τα σχολικά βιβλία που ετοιμάζουν, καθώς θα απαλέιψουν κάθε έννοια του Έθνους!

Μόνο ντροπή λοιπόν για την στάση των Κυβερνητικών.

Σχολιάστε

Translate »