Μεγαλώνει η λίστα.

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο οποίο και νοσηλευόταν και ένας 64χρονος που επίσης νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 695.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν κυρίως στην Αττική, αλλά κατανέμονται πλέον σε 28 γεωγραφικές ενότητες της χώρας. Το 56% αφορά άντρες. 

Σμηνίτης της 123 ΣΤΕ αναπτύσσει μοντέλο πρόβλεψης διασποράς του κορωνοϊού

Από το σύνολο των θετικών στον κορωνοϊό, 114 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία εκ των οποίων 35 σε ΜΕΘ, οι 34 άνδρες και μόλις μόνο μια γυναίκα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 68 έτη. Μέχρι σήμερα 17 άνθρωποι, 14 άντρες και τρεις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη, έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού. Οι περισσότεροι είχαν κι άλλα υποκείμενα νοσήματα.Τα καλά νέα είναι ότι 29 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί 169 άτομα, με το 60,9% εξ αυτών να είναι άνδρες και το 47,3% όσων βρίσκονται ή βρέθηκαν στα νοσοκομεία να είναι άνω των 65. Από αυτούς οι 114 νοσηλεύονται και σήμερα, οι 17 έχουν αποβιώσει και οι 29 έχουν πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα δε με τον ΕΟΔΥ, από την 1/1 έως και χθες είχαν ελεγχθεί 8.664 κλινικά δείγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »