Τετάρτη 24 Ιουλίου, 2019

Στο Βιετνάμ ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ – Βορείου Κορέας

Στην πόλη Dong Dang του Βιετνάμ με τρένο έφτασε o Κιμ Γιονγκ Ουν, για τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ – Βορείου Κορέας, οκτώ μήνες μετά την παρθενική του συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, το αεροπλάνο του οποίου δεν έχει φτάσει ακόμα στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ.  

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκανε ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του. Ο συρμός έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Dong Dang, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών. Το τρένο του βορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει εκεί ενώ ο Κιμ θα διανύσει τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με αυτοκινητομπή.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι δρακόντεια, ενώ πλήθος δημοσιογράφων έχει στρατοπεδεύσει έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν είναι βέβαια απίθανο οι πληροφορίες των δημοσιογράφων να είναι λάθος και ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας να καταλύσει σε άλλο ξενοδοχείο, κάτι που επίσης γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το απόγευμα της Τετάρτης στο Βιετνάμ, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους, ενημέρωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Ρεπουμπλικάνο επί του προεδρικού αεροσκάφους. Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Βιετνάμ σήμερα Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα). Αύριο το πρωί, θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το απόγευμα. Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες των Τραμπ και Κιμ θα επαναληφθούν μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Σχολιάστε

Translate »