O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

«Η τάση που επικρατεί στη χώρα είναι ενθαρρυντική. Αυτό που κάναμε και ήταν επιτυχημένο ήταν να εφαρμόσουμε μέτρα απόστασης σχετικά σύντομα και οι Έλληνες έμειναν σπίτι», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο δημόσιο σύστημα Υγείας της Ελλάδα, επεσήμανε πως τα πάει καλά καθώς εξέρχεται από μια δεκαετή κρίση, ενώ τόνισε πως η κατάσταση αυτή αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για την ψηφιακή εποχή του κράτους.

«Είμαι στο γραφείο μου με μια μικρή ομάδα, δουλεύουμε από τα γραφεία μας, επικοινωνούμε με τηλεδιασκέψεις. Το κράτος μετακινήθηκε γρήγορα στο ψηφιακό του μέλλον», συμπλήρωσε.

«Είμαι στο γραφείο μου με μια μικρή ομάδα, δουλεύουμε από τα γραφεία μας, επικοινωνούμε με τηλεδιασκέψεις. Το κράτος μετακινήθηκε γρήγορα στο ψηφιακό του μέλλον», συμπλήρωσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έλειψε να μιλήσει και για τον παγκόσμιο ανταγωνισμό που επικρατεί αναφορικά με την πρόσβαση στα μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η Κομισιόν προσπαθεί να φτιάξει μια σύμβαση για κοινό διαμερισμό των κρατών – μελών.

«Όταν είσαι σε κρίση είναι σαφές πως το κάθε κράτος θέλει το καλό των πολιτών του. Εμάς μας βοήθησαν ιδιώτες να αγοράσουμε υλικό από το εξωτερικό, ενώ μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην κράτος και την κυβέρνηση, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους ειδικούς. Μετά από μια δεκαετία λαϊκισμού πλέον είναι ανακουφιστικό πως οι ειδικοί, όχι οι τεχνοκράτες μας οδηγούν στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε πως υπάρχει ευθύνη, «έχω μεγάλη ευθύνη έναντι των πολιτών μου. Το παν είναι η προστασία των πολιτών μου. Δεν θέλω το ΕΣΥ να κατακλυστεί από ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον COVID-19». 

Δείτε βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »