Δήλωση-σοκ από Μέρκελ την ίδια στιγμή-Μίλησε για ”αμφισβητούμενα ύδατα” στη Μεσόγειο!
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τουρκικές προκλήσεις. Τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι πριν από λίγο!

Η ανακοίνωση:

”Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 10:12 άνωθεν ν. Αγαθονησίου, το ένας ζεύγος στα 25.000 πόδια και το άλλο ζεύγος στα 16.000 πόδια”

Η Άγκυρα ξεκίνησε τις ακραίες κινήσεις της τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο ξανά όπως σας αποκάλυψε χθες το Πενταπόσταγμα.

 

Όλα αυτά, την στιγμή που η Μέρκελ με τον πιο επίσημο τρόπο πλέον ”γκριζάρει” την Α. Μεσόγειο. Η Μέρκελ δήλωσε ότι οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επιδίωξη της Τουρκίας για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.

“Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν”, είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ.

Αμφισβητούμενα ύδατα; Αυτό λέει η κυρία Μέρκελ στη δήλωση της οποίας δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επιθετικότητα της Τουρκίας ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Προς τι η ικανοποίηση και η επίκληση των δηλώσεων της ως θετικό σημάδι για όσα περιμένουμε από τη σύνοδο της ΕΕ τον Δεκέμβριο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »