Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στον Καύκασο
Στις 23 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στον Καύκασο. (όπου υπάρχει έξαρση εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων).

Ακάρ: Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν είναι ένα έθνος
Για Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν
Για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η ρωσική πλευρά τόνισε την ανάγκη για μια ισορροπημένη προσέγγιση και αποτρεπτικό αποτέλεσμα στα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και να ενταθούν οι προσπάθειες για επίλυση στη διένεξη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ …
Συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας προς όφελος της σταθεροποίησης της περιοχής.

Για τη Λιβύη
Συνεχίζοντας τις ρωσικές-τουρκικές διυπηρεσιακές διαβουλεύσεις στην Άγκυρα στις 21-22 Ιουλίου, οι υπουργοί επιβεβαίωσαν την ανάγκη για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τρόπους επιτάχυνσης της εξομάλυνσης στη Λιβύη, την παύση των εχθροπραξιών και την εγκαθίδρυση ενός δια-λιβυκού διαλόγου με τη συμμετοχή του ΟΗΕ.

Εξετάστηκαν ορισμένα ζητήματα στη διμερή ημερήσια διάταξη. Σημειώθηκε η σημασία της ανανέωσης των επαφών (στον τουριστικό τομέα των δύο χωρών) καθώς μειώθηκε το ποσοστό εξάπλωσης της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο ρωσικός-τουρκικός διάλογος για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »