Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 2019

Τουρκικά «μάτια» σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο: Σε ποια ακτή τοποθετείται η χερσαία έκδοση του ραντάρ AESA ÇAFRAD – Καταγράφει τα πάντα σε ακτίνα 450χλμ.

Σε φωτογραφία που «ανέβηκε» σε τουρκικό αμυντικό φόρουμ με την ονομασία Trmilitary, παρουσιάστηκε η χερσαία έκδοση του ραντάρ AESA ÇAFRAD, το οποίο  αναπτύχθηκε σε μια περιοχή όπου η θαλάσσια και η εναέρια κυκλοφορία ήταν έντονες, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Για ποιά περιοχή όμως μιλάνε οι Τούρκοι; Πθανότατα είναι στο Αιγαίο, με σκοπό την καταγραφή των ελληνικών κινήσεων του ΠΝ, ειδικά στα Δωδεκάνησα, ενώ τα τουρκικά UAV, «οργώνουν» εδώ και δύο μήνες τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, για να διαπιστώσουν τυχόν ελληνικές ενισχύσεις, ενόψει των σχεδίων τους στην ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου.     

Δοκιμές,προμηνύουν το τι ετοιμαζουν οι Τούρκοι με εγκατάσταση ραντάρ τύπου AESA, ενώ μας απειλούν συνεχώς με δηλώσεις εμπρηστικού χαρακτήρα, τις οποίες καλά κάνει η ηγεσία μας και τις λαμβάνει σοβαρά υπο όψιν, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, με προετοιμασία και ετοιμότητα των ελληνικών ΕΔ.

Το άρθρο αναφέρει ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι δοκιμές του ραντάρ τύπου AESA (Active Electronically Scanned Array) που κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία Aselsan.

Η Τουρκία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί συστηματικά χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση, ανεξάρτητα του ποια πολιτική δύναμη είναι στην εξουσία, μία πολιτική που αποσκοπεί στην διχοτόμηση του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Σχολιάστε

Translate »