Δείτε βίντεο και χάρτες.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο το ότι ενώ η Τουρκία “βράζει” στην κυριολεξία από την πανδημία και χιλιάδες Τούρκοι χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία της χώρας, την ίδια ακριβώς στιγμή εμπορικό πλοίο και αεροσκάφη έμφορτα με όπλα κινούνται στην Τρίπολη της Λιβύης. 

Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε στους χάρτες, οι Τούρκοι παρακάμπτουν το Ελληνικό FIR. Πρόκειται για εντολή του Ερντογάν, καθώς η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα όταν και εάν ξαναπεράσει cargo πάνω από την χώρα μας!    

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πηγή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, η Τουρκία έστειλε νέο φορτίο παράνομων όπλων στην πόλη Μισράτα από την Κων/πολη με δύο πτήσεις.

Πρόκειται για ένα μεταφορικό αεροσκάφος Il-76TD της Πολεμικής Αεροπορίας του GNA (5A-POL) και ενός Airbus A300B4-622R με αριθμό T7-ASK 5A-POL το οποίο επέστρεψε ήδη στην Τουρκία.

Παρά την αναστολή όλων των αεροπορικών μετακινήσεων, άγνωστες πτήσεις (με ψευδείς αριθμούς πτήσεων) συνεχίζονται τακτικά μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας.

Δεδομένης δε της ταχείας αύξησης των περιπτώσεων COVID19 στην Τουρκία, πολλοί Λίβυοι ανησυχούν ότι τέτοιες πτήσεις αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα τους σχετικά με την διάδοση του ιού.

πριν λίγες ημέρες το τουρκικό φορτηγό πλοίο «PRAY» (RoRo PS PRAY), το οποίο είχε  αποπλεύσει  από το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης με προορισμό τη Λιβύη, ”μπλοκαρίστηκε” από το Γαλλικό ΠΝ.

Το φορτίο τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα με σκοπό την ενίσχυση των ευρισκόμενων σε κατάσταση πολιορκίας, δυνάμεων του Φαγέζ αλ Σαράζ στην Τρίπολη. Το πλοίο εντοπίστηκε από τη γαλλική φρεγάτα «Provence» στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης «Sea Guardian», που δίνει τη δυνατότητα στις μονάδες της Συμμαχίας να ελέγχουν για την πιθανή παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. 

Γαλλικό ”μπλόκο” σε τουρκικό πλοίο: Η Φ/Γ ”Provence” εμπόδισε την μεταφορά όπλων στην Λιβύη – Νέο ”κάζο” για Ερντογάν

Με βάση όσα προβλέπονται για την επιχείρηση «Sea Guardian», τα στελέχη του γαλλικού ναυτικού είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν ακόμα και σε νηοψία στο φορτηγό «PRAY», κάτι το οποίο τελικά αποφεύχθηκε. Τελικά, το τουρκικό φορτηγό πλοίο αναγκάστηκε να εκτραπεί προς το λιμάνι της Αττάλειας όπου βρίσκεται πλέον.

Επίσης σύμφωνα με πηγές, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρακολουθεί την συνεχή αποστολή Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη από την Τουρκία.

Οι πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν όμως και κάτι σημαντικό  αυτήν την φορά αναφέροντας ότι υπάρχει πλέον μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ των Σύρων μαχητών που έχουν σταλεί στη Λιβύη, καθώς η Τουρκία δεν εκπληρώνει τις οικονομικές υποσχέσεις της προς αυτούς, σε μια εποχή που οι Σύροι μισθοφόροι υποφέρουν από κακές συνθήκες διαβίωσης εκεί.

Υπάρχει ηχητική καταγραφή στην οποία ένας Σύρος μαχητής στη Λιβύη εξέφρασε τη λύπη του για τη συμμετοχή του στις μάχες στη Λιβύη, καλώντας παράλληλα όλους να θέλουν να έρθουν στη Λιβύη να μην το κάνουν, καθώς οι Τούρκοι δεν πληρώνουν πλέον τον μηνιαίο μισθό.

Ο ίδιος τόνισε ότι “η Τουρκία πλήρωσε τους μισθούς μόνο για ένα μήνα και από εκεί και πέρα τίποτα. Ακόμη και τα τσιγάρα μας τα αγοράζουμε. Μένουμε σε ένα σπίτι πολλοί μαζί, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε από αυτό, καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ  αναπτύσσονται πλέον σε ολόκληρη την περιοχή. 

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας – Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουμε στη Συρία. Υπάρχουν πολλοί που έχουν ήδη προετοιμαστεί να εγκαταλείψουν τη Λιβύη για την Συρία μέσω της οργάνωσης Al-Sham Corps “, πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ ο αριθμός των νεκρών Σύρων ισλαμιστών ανταρτών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και έχει ανέλθει πλέον στους 151.

Δεκαοκτώ Σύροι αντάρτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μερικοί από τους οποίους έχουν αποσταλεί στη Συρία και έχουν θαφτεί σε ελεγχόμενες περιοχές που ελέγχουν οι Τούρκοι  στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις του Χάφταρ πιάνουν συνεχώς αιχμαλώτους από εκείνους που απεστάλησαν στη Λιβύη από την Τουρκία.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Σύρων μισθοφόρων που εντάχθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και σκοτώθηκαν εκεί ανήλθε στους 151. Μιλάμε για μέλη των Ταξιαρχιών  “al-Mu’tasim Division, Sultan Murad, Division Al-Shamal, Al-Hamzat και Suleiman Shah “.

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές του συριακού παρατηρητηρίου (SOHR), οι θάνατοι των Σύρων ανταρτών υλοποιήθηκαν σε άγριες συγκρούσεις στις πρώτες γραμμές των μαχών στις περιοχές  Salah Al-Din, που ευρίσκεται στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, στο Al-Ramlah κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, στην περιοχή  Al-Hadabah, στη Misrata αλλά και σε άλλες περιοχές στη Λιβύη.

Πριν από μερικές μέρες, οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι η Τουρκία μείωσε τους μισθούς των μαχητών της Συρίας που πολεμούν εθελοντικά στον πόλεμο στη Λιβύη, καθώς ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 6.000.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να κρατά ενεργό το σχέδιο για κατάληψη μέρους της Λιβύης, παρά τις απώλειες και την σπατάλη χρημάτων, ενώ η χώρα του ταλανίζεται από την πανδημία.

Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει έντονα την ελληνική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για την μελλοντική στάση της Άγκυρας σε Αιγαίο και Έβρο διότι ότι και να γίνεται ο κύριος σκοπός των Τούρκων είναι η υφαρπαγή ελληνικών θαλάσσιων οικοπέδων στην ελληνική ΑΟΖ, και ίσως και κάτι παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »