Eκτός ελέγχου οι Τούρκοι
Οσύμμαχος και εταίρος του Τούρκου προέδρου, Ν. Μπαχτσελί, προέβη σε μια άκρως αμφιλεγόμενη δήλωση σχετικά με την εγγύηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο.

Ο Πρόεδρος του κόμματος MHP Devlet Bahçeli μιλώντας στην τακτική εβδομαδιαία συνάντηση του MHP στην τουρκική εθνοσυνέλευση τόνισε ότι: “η Συνθήκη που αφορά την ροή πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου (Μοντρέ), αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Συνθήκης της Λωζάνης”.

Έτσι ο ίδιος συνδέει έμμεσα δύο συνθήκες (συνθήκη της Λωζάνης) με την δεύτερη να οριοθετεί μέχρι σήμερα τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε ξηρά και θάλασσα.

Ο Μπαχτσελί στο παρελθόν έχει μιλήσει και αυτός για τα περιβόητα 152 κατεχόμενα από την Ελλάδα νησιά του Αιγαίου, ενώ είναι θερμότατος υποστηρικτής του σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα”.

Το άτυπο συμβούλιο των Τουρκόφωνων χωρών μετατρέπεται σε ένωση χωρών

Την ίδια περίοδο ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού συνταγματικού δικαστηρίου Osman Paksüt, μιλώντας για την Συνθήκη του Μοντρέ σε συνδυασμό με τις διπλωματικές και πολιτικές πτυχές της τόνισε ότι «δεν μπορεί να ισχύσει η Συνθήκη αυτή για οποιαδήποτε νέα διώρυγα κατασκευαστεί στην Κωνσταντινούπολη”, ενώ τόνισε ότι “η Τουρκία έχει την κυριαρχία στην περιοχή του Μαρμαρά ήδη».

Η νέα διώρυγα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη δεν θα υπόκειται στην Συνθήκη του Μοντρέ και ουσιαστικά θα δώσει πιθανόν δικαιολογία και για μη τήρηση της συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με τους Τούρκους που κινούνται με λίαν επικίνδυνη τακτική στην περιοχή μας.

Αν λοιπόν Ερντογάν και Μπαχτσελί, έχουν κάτι άσχημο κατά νου τους να υλοποιήσουν εναντίον της Ελλάδος, θα πρέπει με κάποιον “νεο-οθωμανικής λογικής” τρόπο, να ακυρώσουν αυτές τις δύο συνθήκες, κάτι που όμως είναι αδύνατο διότι σε αυτές υπάρχουν πολλές χώρες ως συμβαλλόμενα μέρη.

Ο Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας ότι “υπάρχει μια ατμόσφαιρα έντονης έντασης στα ανατολικά της Ουκρανίας, χωρίς σταματημό από το 2014.

Για εμάς, η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν υποστήριξε ανοιχτά τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και ρωσικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε επικίνδυνους ελιγμούς στις 29 Μαρτίου.

Καθώς η Μαύρη Θάλασσα “θερμαίνεται”, ο Καύκασος ​​είναι σαν πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Επίσης ενώ αμφισβητείται η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας στις 14 Απριλίου, η οργή του Α/ΓΕΕΔ για τα σχέδια των ΗΠΑ είναι μεγάλη, με απόδειξη την κατάσταση πολιορκίας γύρω μας.

Είναι ένα επαίσχυντο στιλ που παρουσιάζει μια “χάρτινη τίγρη” (Ελλάδα) να απειλεί την χώρα μας, την οποία κατακρίνουν ως το κύριο στοιχείο της αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί γεγονός, είτε για άμεσες είτε για έμμεσες πιέσεις προς την Τουρκία.

Η επίμονη προσκόλληση του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ στο ρωσικό σύστημα S-400 που είναι στα χέρια μας, είναι αρκετά σημαντική με κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Επίσης η Ρωσία βομβαρδίζει την περιοχή της τουρκικής επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ στηρίζει την οργάνωση του PKK στην ανατολική Συρία, με όπλα, καθώς οι ενεργειακοί πόροι αυξάνουν τις περιφερειακές και παγκόσμιες εντάσεις”, ανέφερε επιγραμματικά ο ίδιος μεταξύ αρκετών άλλων.

Προφανώς οι Τούρκοι να βλέπουν ξεκάθαρα πλέον ότι περικυκλώνονται από ΗΠΑ-Ρωσία, οι οποίες όμως έχουν τα δικά τους μεγαλεπήβολα σχέδια στα οποία δεν “χωράνε” οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »