Σάββατο 28 Μαρτίου, 2020

Το Ελληνικό ΠΝ τρομάζει την Άγκυρα – Τούρκος αναλυτής: ”Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση’

Πρόβα τζενεράλε κάνει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σύμφωνα με Τούρκο ειδικό/σύμβουλο για πιθανά σενάρια στο Αιγαίο, μετά την πρόσφατη έξοδο του ερευνητικό τουρκικό πλοίο «ORUC REIS», γνωρίζοντας ότι απέναντι του θα βρει το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Συνεχίζεται το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο μετά από την ναυτική άσκηση κατά στόχων επιφανείας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η τουρκική πυραυλάκατος TCG GURBET σε συνεργασία με τουρκικά επιθετικό ελικόπτερο ATAK, υλοποίησε άσκηση αναζήτησης/εντοπισμού και εξουδετέρωσης, “ελληνικών πυραυλακάτων”, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 02 Φεβρουαρίου.  

Σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή και σύμβουλο του τουρκικού ΥΠΑΜ, ”η όλη διαδικασία αφορά σε μια πιθανή ρήξη στο Αιγαίο και στρέφεται ξεκάθαρα κατά την πανίσχυρης αποτρεπτικής παρουσίας των ελληνικών πυραυλακάτων, οι οποίες μετακινούνται συνεχώς στα νησιά μας (ειδικά στο Καστελόριζο και αλλού), λαμβάνοντας θέση πολλές φορές αθέατες σε μικρούς κολπίσκους, αναμένοντας το “θήραμά τους”, που είναι βέβαια τα πολεμικά πλοία του τουρκικού ΠΝ.

“Αυτός ο τύπος εκπαίδευσης αφορά τον εντοπισμό και την καταστροφή με την χρήση ελικοπτέρων των ελληνικών ταχέων σκαφών, που κρύβονται ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου, αποτελώντας μεγάλη απειλή για την Τουρκία”. 

Κοινή δράση είχαμε μεταξύ των επιθετικών ελικοπτέρων και των ταχέων σκαφών, ανάμεσα στα οποία αναπτύχθηκαν διαδικασίες διαλειτουργικότητας και συντονισμού, (TCG GURBET και ελικόπτερα  ATAK).  

Τούρκοι απείλησαν με όπλα Έλληνα ψαρά & κατάσχεσαν σκάφος εντός ελληνικών υδάτων!


 
Τα μέσα αυτά που ανήκουν στην Διοίκηση αμέσου επεμβάσεως υλοποίησαν άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 02 Φεβρουαρίου
”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Τολμάμε πάντως να υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι υλοποιούν σχέδιο πιθανής προσομοίωσης των ταχέων μονάδων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, σε ενδεχόμενη πιθανή έξοδο τουρκικού ερευνητικού πλοίου ή πλωτού γεωτρύπανου, θέλοντας να  είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός στόλος του Πολεμικού μας Ναυτικού απαντάει καθημερινά με την ισχυρή παρουσία του στο Αιγαίο, στις τουρκικές προκλήσεις και αποδεικνύει πως δύναται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή βρεθεί απέναντί μας.

Η παρουσία των μονάδων επιφανείας μας και οι πρόσφατες ασκήσεις του ελληνικού ΠΝ, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων. 

Σχολιάστε

Translate »