Τετάρτη 22 Μαΐου, 2019

«Τυφώνας» Τραμπ σαρώνει τη Μ.Ανατολή: «Η Σ.Αραβία θα ανοικοδομήσει την Συρία & η Τουρκία θα εξαλείψει Κούρδους-ISIS»

“Τυφώνας” Ν.Τραμπ σαρώνει τη Μέση Ανατολή και φέρνει τα πάνω-κάτω στον πλανήτη. Πριν λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Σαουδική Αραβία συμφώνησε -άγνωστο πώς και γιατί αλλά όλα δείχνουν εκβιασμό με την δολοφονία Τ.Κασόγκι -να καλύψει το κόστος ανοικοδόμησης της Συρίας που ανέρχεται σε κάτι δισεκατομμύρια δολάρια!

Αμέσως μετά έγινε γνωστό πως ο Ν.Τραμπ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ρ.Τ.Ερντογάν και θα μεταβεί στην Τουρκία εντός του 2019.

Ταυτόχρονα, αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στην Αγκυρα αυτή την βδομάδα για συντονισμό σχετικά με την “απαγκίστρωση” των αμερικανικών δυνάμεων από την βόρεια Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ι.Καλίν, ανέφερε πως “για να αποφευχθούν οποιαδήποτε “κενά” εξουσίας και για τον συντονισμό του σχεδίου αποχώρησης, ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες”.

Η αμερικανική και η τουρκική αντιπροσωπεία θα συζητήσουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως τα αμερικανικά όπλα εντός των δυνάμεων SDF, το κουρδικό PYD και την ένοπλη πτέρυγα ΥPG. Δηλαδή Τουρκία και ΗΠΑ θα συζητήσουν το κουρδικό στο σύνολο του!

Προβληματισμό όμως προκαλεί η ανακοίνωση Τραμπ περί ανοικοδόμησης της Συρίας από την Σαουδική Αραβία. 

Πόσο κοστίζει η «σιωπή» για τη δολοφονία ενός ανθρώπου; Πιθανότατα όσο η ανοικοδόμηση μίας ολόκληρης χώρας… της Συρίας!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με περηφάνια, τη συμφωνία που σύναψε με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η οποία, όπως αναφέρει στο Twitter, συμφώνησε να αναλάβει το κόστος ανοικοδόμησης της διαλυμένης Συρίας.

«Δεν είναι ωραίο που μια υγιή οικονομικά χώρα, αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση μίας γειτονικής χώρας και δεν το αναλαμβάνει αυτό μία άλλη σπουδαία χώρα, όπως οι ΗΠΑ, που είναι 5.000 μίλια μακριά;»,ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος, ενδιάμεσα, «ξέχασε» την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο αραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, παρά τις «κορόνες» περί «παραδειγματικής τιμωρίας των υπευθύνων», που έριχνε το προηγούμενο διάστημα.

Σχολιάστε

Translate »