Πολλές χιλιάδες Ελλήνων αναμένεται να ετοιμάζουν πορεία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη βγήκε τις προηγούμενες ημέρες για λίγο από την γυάλα του καθώς αντιμετώπισε την οργή του κόσμου, τόσο έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, όσο και στον Γαλατά Χανίων.

Όμως η «μητέρα των μαχών» αναμένεται να δοθεί στη ΔΕΘ, η οποία ξεκινάει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και για την οποία έχουν επιστρατευτεί πάνω από 5.500 αστυνομικοί, καθώς αναμένονται μαζικές συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά πάνω από 20.000 πολίτες που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένεται να διαδηλώσουν, αριθμός που πιθανότατα θα είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ συνηθίζουν να μειώνουν τον αριθμό των διαδηλωτών.
Ήδη από την αρχή της εβδομάδας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεκινήσει συσκέψεις ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και τους επιτελείς αξιωματικούς, για τον σχεδιασμό των μέτρων.

Δεν πρέπει, επίσης, να λησμονεί κανείς ότι θα έχουμε και τις (καθιερωμένες) συγκεντρώσεις από συνδικάτα και ομοσπονδίες, διαδηλώσεις ετοιμάζουν ομάδες αριστεριστών, ενώ κάθε άλλο παρά απίθανο είναι να δούμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να διαμαρτύρονται και οπαδοί ομάδων, καθώς ήδη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση κατά των διαχωρισμό των πολιτών.
Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της Ασφάλειας «ξεψαχνίζουν» σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να έχουν εικόνα των καλεσμάτων, αλλά και των κινήσεων που σχεδιάζουν οι πολίτες που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως κάθε χρόνο πλέον, έτσι και φέτος εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. θα δίνουν τα drones αλλά και το ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ αναμένεται να ανηφορίσουν για τη Θεσσαλονίκη και οι «Αίαντες» σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα κ.ά. όπου ζήτησε να δημιουργήσουν ένα αρραγές μέτωπο λογικής.

«Διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν με ήρεμο τρόπο και χωρίς αντιπαραθέσεις. Αυτή η τηλεδιάσκεψη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην τήρηση της τάξης, της κοινωνικής ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης και ιδιαίτερα στην προστασία της ζωής, της υγείας των πολιτών, καθώς είμαστε σε συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού και της προστασίας της περιουσίας των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, των εμπόρων και των μαγαζιών τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »