Πέμπτη 22 Αυγούστου, 2019

Φωτιά στον Μαραθώνα: Kαίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή -Στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου επί της οδού Σπηλαίου Πανός στον Μαραθώνα Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική η φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια.

Ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι για αυτό κινητοποιήθηκαν άμεσα και αυτή την ώρα επιχειρούν 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 6 ομάδες πεζοπόρων με 48 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Έπειτα από νεότερη ενημέρωση στην περιοχή σπεύδει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Πλαταιών από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Δ

Σχολιάστε

Translate »