Σάββατο 28 Μαρτίου, 2020

Χύνεται αίμα στην Ιντλίμπ: Η Τουρκία χτύπησε συριακό ελικόπτερο

Αντίποινα στο Συριακό Στρατό από τους Τούρκους – Προς πλήρη ρήξη Άγκυρα και Μόσχα

Κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στο Ιντλίμπ της Συρίας, όπου υπάρχουν αλλεπάλληλα επεισόδια μεταξύ του τουρκικού και του συριακού στρατού, οι επιχειρήσεις του οποίου υποστηρίζονται από τη Ρωσία. 

Μόσχα και Άγκυρα οδεύουν με ταχύτατους ρυθμούς προς ολική σύγκρουση με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς η Τουρκία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως οι συνθήκες και οι συμφωνίες με αυτήν δεν έχουν καμία αξία.

Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Ακάρ – Ο Συριακός Στρατός μεταφέρει πυραύλους Toshka

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν – σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας – ο συριακός κυβερνητικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση σε θέσεις των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ.

Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν πέντε Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν ακόμη πέντε.

Η Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, ανταπάντησε στην επίθεση, πλήττοντας δεκάδες θέσεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μάλιστα, οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν συνολικά 101 στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Παράλληλα, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας «χτύπησαν» στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας.

Πέντε Τούρκοι νεκροί στην Β. Ιντλίμπ – Ρωσική & Συριακή ΠΑ ”κονιορτοποιούν” τις ΤΕΔ

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλο τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε, λίγο νωρίτερα, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

Και πρόσθεσε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιντλίμπ για να δώσει την «απαραίτητη απάντηση» σ’ αυτούς που «παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία».

Σχολιάστε

Translate »