Δευτέρα 6 Ιουλίου, 2020

«Ώρα μηδέν» σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Αύξηση αμυντικών δαπανών ζητούν οι στρατηγοί – Νέα NAVTEX των Τούρκων «εξαφανίζει» το Καστελόριζο

Την ώρα που οι στιγμές είναι κρίσιμες σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, η Αθήνα θα πρέπει άμεσα να βιαστεί, ούτως ώστε να αγοράσει νέα εξοπλιστικά για τις ΕΔ.

Η Άγκυρα έχει στόχο να προκαλέσει ένταση για να επιτύχει τους στόχους της.

Μάλιστα πριν λίγο, είχαμε μία ακόμη NAVTEX από την Τουρκία, η οποία καλύπτει το Καστελόριζο και βρίσκεται ακριβώς στο “θαλάσσιο διάδρομο” που “εφευρέθηκε” από την Άγκυρα για να φθάσει η ΑΟΖ της μέχρι τη Λιβύη.

Η NAVTEX αφορά σε άσκηση με πραγματικά πυρά . Άσκηση η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη NAVTEX.

Όλα αυτά έχουν ενεργοποιήσει και τους Στρατηγούς. Σύμφωνα με τη Real News, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και οι Στρατιωτικοί, κάνουν λόγο για ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός και να αυξηθεί το έμψυχο δυναμικό.

Στόχος του υπουργείου είναι κάποιες γρήγορες διορθώσεις, προκειμένου η χώρα μας να πλησιάσει τα επίπεδα της Τουρκίας στις αμυντικές δαπάνες.

Επί Ερντογάν, η Τουρκία έχει αυξήσει κατά 24% τις αμυντικές δαπάνες, ενώ το 2018 η Ελλάδα ξόδεψε μόλις 5,2 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ.

Μάλιστα η Τουρκία έχει πετύχει μεγάλα ποσοστά σε εξαγωγές όπλων. Στην Τουρκία η βιομηχανία όπλων τα πήγε καλά, με δύο εταιρίες να συμπεριλαμβάνονται στην κορυφαία εκατοντάδα της παγκόσμιας κατάταξης και τον τζίρο να καταγράφει άνοδο κατά 22% μέσα σε έναν χρόνο στα 2,8 δισεκ. δολάρια! 

Είναι καιρός λοιπόν, πέραν από τις αγορές νέων συσυτημάτων, να γίνει και ένα ξεκίνημα στην ανάσταση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Σχολιάστε

Translate »