Η αποκάλυψη Πενταπόσταγμα παίζει σε Λιβύη και Τουρκία
Αιφνιδιασμός επικρατεί στην Τουρκία μετά την πρόταση της Λιβυκής Βουλής προς την Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, με τα ΜΜΕ στη χώρα μας ακόμα να πάρουν ”χαμπάρι” τι έχει συμβεί, ”η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης ανακοινώνει την υποστήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας και ζητά την υιοθέτησή της ως ένα δίκαιο πλαίσιο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της Μεσογείου.

Επιπλέον, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης φέρεται να ζητάει συγκεκριμένα την υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Ελλάδα, ακυρώνοντας έτσι οριστικά το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που τεμαχίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.”

Τα ΗΑΕ ταπείνωσαν την Άγκυρα: Δημοσίευσαν βίντεο με κατάρριψη τουρκικού UAV
Η κίνηση-ματ του Λιβυκού Κοινοβουλίου, το οποίο στηρίζει τον Χαφτάρ, προκάλεσε αναστάτωση στην Τουρκία.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της ”γειτονικής” χώρας, η Yeni Akit, αναφέρει τα εξής:

”Θρασεία δήλωση από τον Χαφτάρ: Θα ακυρώσουμε την συμφωνία με την Τουρκία και θα συμφωνήσουμε με εκείνη την χώρα

Από την βουλή του Τομπρούκ που υπάγεται στον πραξικοπηματία Χαφτάρ, έγινε η θρασεία ανακοίνωση πως θα ακυρώσουν την συμφωνία για την ΑΟΖ που συνήψε η Τουρκία με την UMH και θα συνάψουν νέα συμφωνία με την Ελλάδα.

Ανακοίνωση σκάνδαλο από την βουλή του Τομπρούκ που υπάγεται στον πραξικοπηματία Χαφτάρ που προσπαθεί με στήριξη από ΗΑΕ, Αίγυπτο και Ρωσία να ανατρέψει την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

Η υπαγόμενη στον Χαφτάρ βουλή, ανακοίνωσε πως αφού ανατρέψουν τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιές Αλ Σαρράζ, θα ακυρώσουν την συμφωνία που έγινε με την Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Χαφτάρ, ο πραξικοπηματίας αυτός δήλωσε πως θα συνάψει συμφωνία ΑΟΖ με την Ελλάδα.”

Μιλάμε για ένα ΜΜΕ το οποίο στηρίζει ο Ερντογάν ακόμα και οικονομικά.

Ταυτόχρονα η χθεσινή συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ παίζει σε όλα ΜΜΕ της Λιβύης και αναφέρουν όλα τα μέσα ως πηγή το Πενταπόσταγμα.

”Πάγωσαν” οι Τούρκοι: ”Προκλητική η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας-Προετοιμαστείτε για κρίση”
Την ίδια στιγμή, έχουμε εξελίξεις και με την επιχείρηση ”ΕΙΡΗΝΗ”, καθώς σύμφωνα με Λιβυκά ΜΜΕ, ελληνική φρεγάτα πλησιάζει τις ακτές της χώρας.

Όλα αυτά ενώο Αρχιπλοίαρχος Μικρόπουλος ανέλαβε Διοικητής στην Επιχείρηση «IRINI»

Η επιχείρηση IRINI, (από την ελληνική λέξη «ειρήνη»), θα έχει ως κύριο καθήκον της την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης με τη χρήση εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων μέσων.

Ο Έλληνας αρχιπλοίαρχος διαδέχθηκε τον Ιταλό Ταξίαρχο Sebastiano Longo.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »