Mιλώντας κατά τη στρατιωτική παρέλαση για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε ομιλία και έστειλε εκ νέου προκλητικά μηνύματα.

“Δόξα τω Θεώ, οι Τουρκοκύπριοι ζουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια και ελευθερία, παρά τις αμέτρητες επιθέσεις στην ύπαρξή τους…Παρά την σκληρότητα, τα βασανιστήρια και την προδοσία, δεν ρίξαμε ποτέ το πανό του αγώνα…Είναι προτεραιότητά μας να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε, “σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας.”

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, ο Ερντογάν δήλωσε πώς “το βήμα που έγινε στο Βαρώσι δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα.”

Τέλος αναφερόμενος στους Έλληνες, είπε πώς δεν θέλουν να μοιράζονται εξουσία και ευημερία εξίσου με τους Τούρκους της Κύπρου…”Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις διπλωματικές ευκαιρίες που τους δώσαμε και απέμειναν με τα όσα τους λένε για την κρίση η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι.”

Όπως σας είχαμε μεταφέρει σε προηγούμενο άρθρο, οι τουρκικές προκλήσεις για την Κύπρο, δεν περιορίστηκαν μονάχα στα λόγια του τούρκου προέδρου.

Ανήμερα της επετείου για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, η παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία, την οποία παρακολούθησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ολοκληρώθηκε με την παρουσία F16. Τα F16 σχημάτισαν την τουρκική σημαία στον ουρανό της Κύπρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »