Αναβρασμός στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο – Θεωρούνται “καυτή” εστία μόλυνσης.

Βράζουν από τον κορωνοϊό οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ειδικά αυτή της Δεκέλειας με αποτέλεσμα να μην θέλουν να κάνουν υπηρεσία σε αυτές Τουρκοκύπριοι πολίτες που εργάζονται για λογαριασμό των Βρετανών. 

Τούρκος λοιμωξιολόγος: Ζήτημα χρόνου να “θερίσει” τη χώρα ο κορωνοϊός

Υπάρχουν συνολικά 4 θετικές περιπτώσεις με κορωνοϊό στην περιοχή των βάσεων, γράφει ο τουρκοκυπριακός τύπος. Τουρκοκύπριοι πολίτες που εκτελούν καθήκοντα φύλαξης στις βάσεις έχοντας φυσικά «ειδική άδεια», είναι ανήσυχοι λόγω των πολλών κρουσμάτων. Στην περιοχή αυτή εργάζονται περίπου 40 Τουρκοκύπριοι και έχουμε αναταραχές, αναφέρουν τουρκοκυπριακές πηγές.

Οι Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στο να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους για τα οποία πληρώνονται από τους Βρετανούς, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή των βάσεων.

Έχει διαπιστωθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολλές άμεσες και έμμεσες επαφές και οι ίδιοι είναι ανήσυχοι όταν επιστρέφουν από την εργασία τους επειδή πολύ απλά φοβούνται μην κολλήσουν και οι ίδιοι.

Έχουν επιβεβαιωθεί 4 περιπτώσεις θετικών στον κορωνοϊό στην περιοχή των βρετανικών βάσεων και εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα μπορούσε να αυξηθεί.

Πληροφορίες φέρουν αδιευκρίνιστο αριθμό Τουρκοκυπρίων σεκιούριτι να μην πηγαίνουν αύριο στην εργασία τους εξαιτίας αυτών των περιστατικών αλλά και του φόβου που τους διακατέχει.

Έρχεται ”εκρηξη” στην Τουρκία – Καταγγελία πολιτών: ”Πεθαίνουν 400 άτομα την ημέρα από τον Covid-19” – Kρύβει την αλήθεια ο Ερντογάν

Ο Τουρκοκύπριος ψευδο-υπουργός Εσωτερικών Kudret Özersay ανακοίνωσε ότι είχε επαφές με την Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, αλλά τόνισε ότι δεν έχει ακόμα επιτευχθεί καμία συναίνεση.

Η δήλωση του Özersay ήταν η εξής: “ορισμένες από τις βάσεις έχουν περιστατικά μελών των βρετανικών βάσεων που μολύνθηκαν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η έκκληση μου προς τους πολίτες μας που εργάζονται στις βάσεις δεν είναι να πάνε αύριο στην εργασία.

Εάν υπάρχουν άνθρωποι που κατοικούν στην ΤΔΒΚ και πρόκειται να εργαστούν στην περιοχή των βάσεων αύριο, αυτοί θα εφαρμόσουν τον κανόνα των 14 ημερών απομόνωσης / διαμονής στο σπίτι.

Ωστόσο, η συμβουλή μου προς αυτούς είναι ότι δεν πρέπει να πάνε αύριο στην εργασία. Ενώ αυτή η επιδημία και οι συνέπειές της είναι εμφανείς σε όλο τον κόσμο, κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλει να πάνε στην δουλειά τους, καθώς οι Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους για το λόγο αυτό”.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτό το ξέσπασμα του ιού αλλά και γενικά, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου και αυτό προκαλεί ανησυχία.  Όλοι οι Τουρκοκύπριοι ασθενείς που διαμένουν στα κατεχόμενα κόλλησαν τον ιό από την περιοχή αυτή αναφέρουν οι πηγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »