Η παρούσα ταραγμένη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των κρατών, είναι παρόμοιοι με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την έναρξη των δύο παγκοσμίων πολέμων

Ομόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ μίλησε για την Ημέρα της Νίκης, λέγοντας πως όλα τα έθνη πρέπει να συνεργαστούν για την παγκόσμια ειρήνη.

Την πεποίθηση πως η παρούσα ταραγμένη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των κρατών, είναι παρόμοιοι με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την έναρξη των δύο παγκοσμίων πολέμων, εξέφρασε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπέζνια.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή 9 Μαΐου, ημέρα που σηματοδοτεί την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας από την Σοβιετική Ένωση και έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Νίκης και με αφορμή την συμπλήρωση των 75 ετών από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Νεμπέζνια δήλωσε «οι παρούσες διαταραγμένες διεθνείς σχέσεις παρουσιάζουν κάποιες τάσεις, παρόμοιες με εκείνες που επικρατούσαν πριν από τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Ευρώπη γιορτάζει 75 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου

Όπως δήλωσε, σήμερα λόγω της δυσπιστίας και των προσπαθειών ορισμένων να αποκτήσουν την ηγεμονία ανάμεσα στα κράτη, ο κόσμος γίνεται μάρτυρας περιστατικών όπως ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία ή την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, που είναι αποτέλεσμα των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Νεμπέζνια, οι παραποιήσεις σε γεγονότα της Ιστορίας έχουν γίνει ένα διευρυμένο πρόβλημα. Ο απώτερος σκοπός πίσω από αυτές τις ενέργειες όπως είπε, είναι να παρουσιαστεί η Ρωσία ως διεθνής προβοκάτορας, που αναζητά να απειλήσει το ουσιαστικό νόημα του «ελεύθερου κόσμου».

«Αντί να ενώσουμε δυνάμεις ώστε να αντιμετωπίσουμε πραγματικές προκλήσεις, όπως η διεθνής τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το κυβερνοέγκλημα και άλλα, μερικοί από εσάς απασχολείστε με το να αναζητάτε για έναν εχθρό. Μία μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Επιπλέον, συμπλήρωσε, ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με την επάνοδο της ναζιστικής ιδεολογίας, τη δημοφιλία του ρατσισμού και  την έκφραση του μίσους. Την ίδια ώρα, μνημεία Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι εξάλειψαν τη ναζιστική κυριαρχία σε ορισμένες χώρες, καταστρέφονται σε κάποια κράτη.

«Ο κόσμος είδε τον βιασμό της Ευρώπης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσεύχομαι η Ευρώπη να μην δει τον βιασμό του Κόσμου» δήλωσε ο Νεμπέζνια.

Ο Ρώσος πρέσβης κάλεσε τις χώρες να μειώσουν το αυξανόμενο διεθνές κενό, παρατηρώντας τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκης κατά του ναζισμού και να αντιμετωπίζουν τις απειλές προς την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »