Ειδικά, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, που εορτάζεται την προσεχή Κυριακή, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί κανονικά η Θεία Λειτουργία παρουσία Συνοδικών Ιεραρχών και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ πρόκειται να παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Το ζητούμενο είναι αν το άνοιγμα θα ισχύσει για όλην την χώρα, καθώς σε διάφορες περιοχές έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα στη Λέρο και στην Ύδρα οι Μητροπόλεις έχουν λάβει έκτακτα μέτρα.

Στο μεταξύ στην Μητρόπολη Κυδωνίας , της οποίας ο Δεσπότης πέρασε κα ιο ίδιος πρόσφατα την περιπέτεια του κορονοϊού, βγήκαν αρνητικά τα τεστ σε Κληρικούς, Εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους και συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάsταση, διαρρέονται πληροφορίες σε ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας κυρίως πως σε κάποιες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης μερίδα ιερέων σκοπεύει να περάσει εν κρυπτώ πιστούς κατά την αυριανή Λειτουργία των Α’ Χαιρετισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »