Θα προβλέπονται αυστηρές ποινές στους παραβάτες – «Δεν θα ζητάμε απόδειξη από κάποιον για να ζήσει απλά τη ζωή του»
Την έκδοση εκτελεστικού διατάγματος κατά του επιλεκτικού και αντιδημοκραστικού μέτρου του «διαβατηρίου εμβολιασμών» προανήγγειλε οπ κυβερνήτης της Φλόριντα ρεπουμπλικανός Ron DeSantis.

Το διάταγμα θα απαγορεύει στις τοπικές αρχές και τις επιχειρήσεις να ζητούν διαβατήριο εμβολιασμού και σε περίπτωση που αρνηθούν προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επίδειξη καμίας απόδειξης απλά για να ζήσετε την ζωή σας», δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ψήφιση του νόμου SB-72 ο οποίος προστατεύει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ν θεωρούνται υπεύθυνοι για πιθανή μόλυνση από τον COVID-19.

«Δεν θέλουμε να μπούμε σε μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι θα φοβούνται μηνύσεις και απαγορεύσεις, μόνο και μόνο για να κάνουν απλά και κανονικά πράγματα.

Εργαστήκαμε από πολύ νωρίς για να δούμε τρόπους που θα μπορούσαμε να παρέχουμε κάποια βεβαιότητα τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους νοσηλευτές. Αυτό ήταν προφανώς κορυφαία προτεραιότητα για εμάς. Και νομίζω ότι το νομοθετικό σώμα ήταν σε θέση να το ξεκαθαρίσει σήμερα.», είπε ο DeSantis.

«Χρειαζόμαστε τη νομοθεσία εκείνη που θα μας επιτρέψει να πούμε “αυτό το πράγμα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν πρόκειται να ισχύσει ποτέ εδώ στην Φλόριντα”.

Πρόκειται για κάτι εντελώς απαράδεκτο τόσο για την Πολιτεία όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, το να θέσουν περιορισμούς στον καθένα απαιτώντας να δείχνει απόδειξη εμβολίου μόνο και μόνο για να ζει απλώς τη ζωή του», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »