Η Ελλάδα μπλεγμένη ανάμεσα στη σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας.

“Φωτιά” φέρεται να έχει πάρει η Μαύρη θάλασσα μετά την είσοδο νατοϊκών πολεμικών σκαφών στην περιοχή αυτή, φέρνοντας την αντίδραση της Μόσχας που ξεκίνησε μεγάλες ασκήσεις σε μια προσπάθεια επίδειξη ισχύος.  

Η συμμαχία αποφάσισε να αποστείλει ειδικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη για επιτήρηση κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, για να παρακολουθήσει όλες τις ρωσικές ασκήσεις στην περιοχή καταγράφοντας τα πάντα.

Τις προηγούμενες μέρες εντοπίσαμε διαφορετικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν αποστολές ISR (Intelligence, Surveillance,Reconnaissance), με την αρχή να κάνει ένα ιταλικό αεροσκάφος Gulfstream CAEW, στη συνέχεια ένα βρετανικό RAF Bombardier R.1 και τέλος ένα αμερικανικό Boeing E-3A.

Σήμερα ήταν η ημέρα που ένα ελληνικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος EMB-145H AEW & C (757) υλοποίησε μια παρόμοια αποστολή (πάνω από την ακτή της Ανατολικής Ρουμανίας).

Το αεροσκάφος απογειώθηκε και προσγειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, κοντά στην Αθήνα, υλοποιώντας διπλή τεχνική στάση στο αεροδρόμιο της Λήμνου, αναφέρει η ιστοσελίδα itamilradar.com.

Αυτές τις ημέρες, η Μόνιμη Ομάδα σκαφών του ΝΑΤΟ βρίσκεται εντός της Μαύρης Θάλασσας για ασκήσεις και αυτό έφερε την άμεση ρωσική αντίδραση στην περιοχή. Η Μόσχα διέταξε και εκτελούνται ασκήσεις αεράμυνας με πυραύλους S-400 που συμπεριλαμβάνουν σενάρια μαζικής αναχαίτησης εχθρικών πυραύλων στην Κριμαία.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν τον ναυτικό κλάδο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και τις μονάδες αεράμυνας, καθώς και μοίρες αεροσκαφών της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ενεργοποιώντας όλα τα πληρώματα των πυραύλων S-400 που βρίσκονται στη χερσόνησο της Κριμαίας αλλά και περισσότερα από 20 στρατιωτικά αεροσκάφη.

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την Τουρκία: Δεσμεύουν περιοχή της Α. Μεσογείου

“Οι μονάδες των πυραυλικών συστημάτων S-400 αναχαίτισαν μια μαζική επίθεση πυραύλων του εικονικού εχθρού κατά τη διάρκεια της διήμερης άσκησης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην Κριμαία”, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία του στόλου της Μ.Θάλασσας. Την ίδια στιγμή μονάδες επιφανείας του ίδιου στόλου εκτελούν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις κατά “εχθρικών” υποβρυχίων.

“Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αεροσκάφη ΑΦΝΣ και μονάδες της παράκτιας άμυνας αναπτύχθηκαν στην Κριμαία, παρέχοντας ασφάλεια στην χερσόνησο, ενώ η πολεμική αεροπορία της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας κινητοποίησε τα αεροσκάφη της στην ηπειρωτική χώρα για την διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων”, δήλωσε Ρώσος αξιωματικός.

Τα αεροσκάφη κινούμενα μαζικά επιδιώκουν την εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής καταστρέφοντας στόχους στο έδαφος του Opuk. Ταυτόχρονα, τα πληρώματα των πυραύλων S-400 αναχαιτίζουν μαζική πυραυλική επίθεση, καταλήγει η ανακοίνωση της ρωσικής στρατιωτικής αρχής.

Ειδικοί αναλυτές εντοπίζουν αυξημένη ένταση να επικρατεί στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς στα πλαίσια άσκησης έχει καταπλεύσει νατοϊκός στολίσκος με τη συμμετοχή του Καναδά, της Ιταλίας και της Τουρκίας.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο ρωσικός στόλος, ο οποίος σε κατάσταση συναγερμού παρακολούθησε τις κινήσεις του ΝΑΤΟ.

Η μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) με μονάδες επιφανείας της εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα για τη διεξαγωγή ναυτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων ασκήσεων με το Γεωργιανό Ναυτικό, σημαίνοντας ταυτόχρονα όμως συναγερμό στον ρωσικό στόλο. Ο στολίσκος αποτελείται από τρεις φρεγάτες από τον Καναδά, την Ιταλία και την Τουρκία, υπό την ηγεσία του Ιταλού Ναυάρχου Paolo Fantoni.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »