Στη λίστα των δικαιούχων της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται μακροχρόνια άνεργοι, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ενδεχομένως οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι έμειναν εκτός των αναδρομικών του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.

​Τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά καθώς και όσοι δεν έχουν ενισχυθεί ή δεν προβλέπεται να ενισχυθούν από τα μέτρα στήριξης αντιμετώπισης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία θα λάβουν το «χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα», το ύψος του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 250 – 300 εκατ. ευρώ.

Τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (ΑΝΤ1) και το σχετικό κονδύλι θα αποτυπώνεται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.

​Οπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά «περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τα μέχρι στιγμής μέτρα. Ομάδες πολιτών που έχουν πιεστεί από την κρίση του κορωνοϊού και δεν έχουν καλυφθεί».

Ετσι, στην πρώτη γραμμή για να λάβουν το χριστουγεννιάτικο επίδομα βρίσκονται:

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Πρόκειται για περισσότερα από 270.000 νοικοκυριά.
Χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, οι οποίοι επειδή είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας πριν από τον Μάρτιο του 2020 δεν συμπεριλαμβάνονται στη νέα έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Περιορισμένες, χωρίς να αποκλείεται, είναι οι πιθανότητες στους δικαιούχους του έκτακτου βοηθήματος Χριστουγέννων να περιλαμβάνονται oι χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ που δεν έλαβαν αναδρομικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »