“Συναγερμός” στην Κυβέρνηση – Διάγγελμα Μητσοτάκη
Μία ημέρα μετά την πρώτη επανεμφάνιση Τσιόδρα-Χαρδαλιά. φαίνεται πως πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διάγγελμα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιούσε σήμερα το διάγγελμα, ωστόσο αποφασίστηκε να το αναβάλει για την Τετάρτη, καθώς σήμερα θα γίνει η κοινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοϊό.

Γεωργιάδης: “Στο τραπέζι” η επαναφορά του 13033

Το υπαρκτό ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα SMS στο 13033 εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν επί τα χείρω επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης.

Πλακιωτάκης: Η μάσκα κατέστη υποχρεωτική στο κατάστρωμα λόγω συνωστισμού
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε μάλιστα πως «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών» και συμπλήρωσε πως «αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών – ο ιός θα υποχωρήσει».

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη πως «αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, αλλά τα εγχώρια», άποψη που έχουν εκφράσει με παρεμβάσεις τους τις τελευταίες ημέρες και οι ειδικοί.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέχεια της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα ο Σωτήρης Τσιόδρας «επιστρέφει» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες απόψε στις 18:00.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας είναι 4.737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες, μετά και τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, με την οποία ανακοινώθηκαν 77 νέα περιστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »