Ξεκάθαρο «όχι» στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού είπε ο παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας, καθώς όπως τόνισε τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, δεν είναι είναι αποτελεσματικά και έχουν πολλές παρενέργειες.

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να εμβολιάσει ένας γονιός το παιδί του ο Α.Ζέρβας απάντησε: «Αρνητικά κατηγορηματικά όχι. Όχι! Είναι το όχι του Μεταξά, με απόλυτη ευθύνη! Η ιατρική που ξέρετε δεν είναι από την τηλεόραση, όπως υπάρχουν τηλεαστέρες συνάδελφοι. Η ιατρική είναι εξατομικευμένη και πρέπει ο καθένας να ρωτάει τον γιατρό του. Το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο, έχει πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες και το τρίτον δεν είναι αποτελεσματικό και βλέπετε με τους εμβολιασμένους οι οποίοι νοσούν και έχουμε τα στοιχεία από το Ισραήλ και από άλλα κράτη».

Ενώ μιλώντας στο Alert Tv προχώρησε σε περαιτέρω εξηγήσεις: «Το εμβόλιο αυτό, το συγκεκριμένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, είτε είναι της Moderna, είτε της Pfizer/BioNTech, είτε ακόμη άλλων εταιρειών, όπως το AstraZeneca, βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Αυτό είναι εξακριβωμένο και με σφραγίδα του FDA, έχουν πάρει έγκριση για “under emergency use”, δηλαδή για χρήση λόγω των εκτάκτων αναγκών. Πρώτον αυτό είναι το επιχείρημα γιατί οι γιατροί πρέπει να απαντάμε με επιχειρήματα, βάσει της επιστημονικής μας καταρτίσεως, βάσει της εμπειρίας μας, βάσι της λογικής και της αλήθειας.

Ποια είναι τα επιχειρήματα τα προσωπικά τα δικά μου. Πρώτον το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο, δεν ξέρουμε τι μακροπρόθεσμες παρενέργειες θα συναντήσουμε. Δεύτερον δεν είναι ασφαλές. Είναι πλέον επιβεβαιωμένες κάποιες παρενέργειες. Πρώτον ο εμβολισμένος μολύνεται και μπορεί να νοσήσει. Δεύτερον και μεταδίδει, άρα μπορεί να κολλήσει κάποιον συνάνθρωπο του. Τρίτον στους νέους ανθρώπους έχουμε πολλά περιστατικά μυοκαρδίτιδας, η οποία είναι σοβαρή βλάβη στο μυοκάρδιο και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί κάποια στιγμή να παρουσιάσουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Κάποια στιγμή η μυοκαρδίτιδα θα δημιουργήσει πρόβλημα καρδιακής ανεπάρκειας. Και έχω την πληροφορία ότι Λέσβο όπου υπηρετούν περίπου 1.500 στρατιωτικοί το 50% περίπου έχει εμβολιαστεί και μέχρι τον Ιούνιο νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης 15 νεαρά άτομα με μυοκαρδίτιδα.

Ανεπιθύμητη ενέργεια είναι και η περικαρδίτιδα. Δεν είναι τόσο σοβαρή όσο η μυοκαρδίτιδα, το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι η ακίδα με την οποία εμβολιάζουμε τους ανθρώπους πηγαίνει στο αίμα. Με αποτέλεσμα να έχουμε ισχαιμικά επεισόδια, όπως είχε ισχαιμικό επεισόδιο ο Ν.Χαρδαλιάς και ξέρετε τι συνέβη με τον Δ.Κούβελα».

Ενώ για τις άλλες παρενέργειες των εμβολίων, όπως οι θρομβώσεις είπε: «Οι θρομβώσεις λοιπόν μπορούν να αποτελέσουν και ισχαιμικά επεισόδια και αιφνίδιο θάνατο και εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Και μια ακόμη πληροφορία, είχα επικοινωνία με συνάδελφο ο οποίος είναι διευθυντής νευρολογικής κλινικής στην Φρανκφούρτη, άνθρωποι οι οποίοι εμβολιάζονται και είναι άνω των 70 ετών παρουσιάζουν μετά από 20 ημέρες παρουσιάζουν αρκετοί από αυτούς αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Και φυσικά υπάρχουν και υπάρχουν και οι πνευμονικές εμβολές. Άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις. Ξέρετε πως μια γυναίκα στα Καλάβρυτα απεβίωσε από αλλεργικό σοκ. Μια ακόμη παρενέργεια είναι το Guillain-Barré».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »