Μια ομάδα βαριά οπλισμένων αφροαμερικανών διαδηλωτών έκανε πορεία χθες Σάββατο στο κέντρο της πόλης Λούιβιλ, στην πολιτεία Κεντάκι, για να απαιτήσει δικαιοσύνη με τα όπλα για την Μπριόνα Τέιλορ, τη νεαρή μαύρη η οποία έπεσε νεκρή τον Μάρτιο από τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια απροειδοποίητης εφόδου στο διαμέρισμά της.

Δεκάδες διαδηλωτές, κραδαίνοντας ημιαυτόματα τουφέκια και καραμπίνες με κυρίως μαύρο εξοπλισμό παραστρατιωτικού τύπου, βάδισαν σε σχηματισμό ως μια αποκλεισμένη διασταύρωση, όπου ήταν ανεπτυγμένη ισχυρή δύναμη της αστυνομίας για να αποτρέψει τον κίνδυνο σύγκρουσης με μικρότερη ομάδα λευκών δεξιών αντιδιαδηλωτών, επίσης βαριά οπλισμένων.
Αυτή η παραστρατιωτική ομάδα αφροαμερικανών, η οποία αυτοαποκαλείται NFAC («No F****** Around Coalition») απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Τέιλορ, την υγειονομική τεχνικό η οποία έπεσε νεκρή από καταιγισμό πυρών κατά τη διάρκεια απροειδοποίητης εφόδου της δίωξης ναρκωτικών στο διαμέρισμά της πριν από τέσσερις μήνες.

Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην έφοδο αποτάχθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της Λούιβιλ τον Ιούνιο. Σε άλλους δύο ανατέθηκαν διοικητικά καθήκοντα με απόφασης της διοίκησης. Πάντως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν από τους τρεις για την υπόθεση.

Ο ηγέτης της NFAC, ο Τζον «Γκραντμάστερ Τζέι» Τζόνσον, ζήτησε οι αρχές να επιταχύνουν τις έρευνές τους για τον θάνατο της νεαρής και να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια.

«Αν δεν μας λέτε τίποτα, θα συμπεράνουμε ότι δεν κάνετε τίποτα», τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας Louisville Courier Journal.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »