Ολική αποσταθεροποίηση στην Αρμενία
ΗΑρμενική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας συνέλαβε του πολίτες που λίντσαραν χθες το βράδυ στον Πρόεδρο της Βουλής, Αραράτ Μιρζογιάν στο Γερεβάν, σε μια περίοδο που λόγω της κατάπτυστης συμφωνίας για το Ναγκόρνο/Καραμπάχ, ο αρμενικός λαός έχει ξεσηκωθεί και απαιτεί παραίτηση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες βράδυ, πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην έδρα του κοινοβουλίου της Αρμενίας στο Γερεβάν, μετά την υπογραφή συμφωνίας για τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Χιλιάδες μαζεύτηκαν στο κοινοβούλιο στο άκουσμα της είδησης, αισθανόμενοι πως η κυβέρνηση παραδέχτηκε ουσιαστικά την ήττα των στρατιωτικών δυνάμεών και κατήγγειλαν την συμφωνία. Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, κατάφεραν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο σε έξαλλη κατάσταση.

Παράλληλα, κυκλοφορεί ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι τα γραφεία του «Ιδρύματος Σόρος» στο Γερεβάν. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ότι τουλάχιστον ένα από τα χαρτοκιβώτια φέρει το λογότυπο του Open Societies Foundation “OSF”.

H Αρμενία βράζει πλέον και η κυβέρνηση Πασινιάν προχωράει σε τεντωμένο σχοινί, ενώ και η στάση της Μόσχας σπρώχνει τους Αρμένιους ακόμα πιο κοντά στη Δύση και το ΝΑΤΟ.

Η “κόλαση” που ξέσπασε μετά την συμφωνία για εκεχειρία με το Αζερμπαϊτζάν οδηγεί την περιοχή του Νοτίου Καυκάσου σε μια πρωτοφανή αποσταθεροποίηση, με την κυβέρνηση να δείχνει το αυταρχικό πρόσωπό της μετά και τη βίαιη σύλληψη των Αρμένιων που αντιτάχθηκαν σε αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »