Το πλοίο Dupuy-de-Lôme, είναι εφοδιασμένο με συσκευές ακροάσεων, συστήματα (Elint) & (Comint)
Νέες ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε όπως έγινε γνωστό από γαλλικά ΜΜΕ, για τις προθέσεις του προέδρου Ε. Μακρόν στο Αιγαίο Πέλαγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα δούμε αεροπορικές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το air-cosmos.com, σχεδιάζονται δύο ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού (σαν και αυτές που υλοποιεί η ελληνική ΠΑ με την USAF) με την συμμετοχή γαλλικού αεροσκάφους εναερίου ανεφοδιασμού KC-135 πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.

Δεν είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο αν το γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού θα συνοδεύεται από γαλλικά Rafale, εκτός από τα ελληνικά MIRAGE 2000-5, αλλά πιθανότατα αυτό είναι και το λογικό σενάριο.

Το Παρίσι επίσης, έχει στείλει εδώ και μερικές ημέρες ένα κατασκοπευτικό πλοίο του γαλλικού ΠΝ στην Μ.Θάλασσα, το οποίο απέπλευσε από τη ναυτική βάση της Τουλόν την περασμένη Τετάρτη.
Η αποστολή πληροφοριών του πλοίου αυτού στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, δεν είναι μόνο κρίσιμη αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω των προκλήσεων στην περιοχή.

Τέλος, αυτή η επιχείρηση συλλογής πληροφοριών θα αποτελούσε επίσης μέσο ενίσχυσης της διπλωματικής πίεσης που ασκεί το Παρίσι στην Άγκυρα, τονίζουν οι Γάλλοι.

Ο λόγος είναι ότι η ιδιαίτερα επιθετική στρατιωτική στάση της κυβέρνησης του Ερντογάν προς την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες.

Το γαλλικό πλοίο Dupuy-de-Lôme, είναι εφοδιασμένο με συσκευές ακροάσεων, συστήματα (Elint) και (Comint) με τα οποία θα παρακολουθεί και αποκρυπτογραφεί τις επικοινωνίες από στρατιωτικούς ή πολιτικούς δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών δορυφόρων της σειράς TURKSAT.

Επί του παρόντος όμως έχουμε 16 ρωσικά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών επιθετικών υποβρυχίων τα οποία αποτελούν “πονοκέφαλο” για το ΝΑΤΟ.

 

Μιλάμε για τα υποβρύχια Stary Oskol, Krasnodar και Novorossiysk, ενώ η ρωσική αρμάδα θα πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις με την εκτόξευση πυραύλων στα ΝΑ των κυπριακών χωρικών υδάτων, σε μια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Μόσχα μεταξύ 17 και 25 Σεπτεμβρίου.

Το γαλλικό ΜΜΕ αναφέρει ότι το γαλλικό κατασκοπευτικό πλοίο στην Μ.Θάλασσα θα ασχοληθεί με την συλλογή δεδομένων που σχετίζονται με την ρωσική άσκηση στην Κριμαία, καθώς και με οπλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί αλλά και με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων στην ρωσική διακλαδική άσκηση Kavkaz 2020.

Βρετανοί και Αμερικανοί αποστέλλουν από τις αρχές του Αυγούστου σχεδόν καθημερινά, κατασκοπευτικά αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα, για τους ίδιους λόγους, τονίζει το ίδιο.

Πιθανότατα με πρόσχημα τις ρωσικές ασκήσεις στα ΝΑ της Κύπρου, η Γαλλία να στείλει και αυτή είτε κατασκοπευτικά αεροσκάφη είτε ακόμα και έτερο άλλο πλοίο “πληροφοριών”, για να παρακολουθεί Ρώσους και Τούρκους ταυτόχρονα.

Μπορούμε να σκεφτούμε όμως τι σοκ θα προκαλέσει στην Άγκυρα η παραλαβή σε μερικούς μήνες των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ειδικά όταν τα δουν να πετούν στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »