Ο στρατηγός Χαφτάρ χτύπησε με πυραύλους εδάφους-εδάφους κοντά στις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Ιταλίας, προκαλώντας πανικό και οργή σε Ρώμη και Άγκυρα.

Οι πύραυλοι κτύπησαν κοντά στην τουρκική και ιταλική πρεσβεία στο κέντρο της Τρίπολης αργά την Πέμπτη, ανέφεραν έγκυρες πηγές στο Reuters , σε μια επέκταση του βομβαρδισμού των δυνάμεων του Χαφτάρ που θέλουν να καταλάβουν την πρωτεύουσα πάση θυσία.

Ο Τούρκος πρέσβης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι πύραυλοι Grad είχαν χτυπήσει το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου ακριβώς δίπλα από την τουρκική πρεσβεία, ενώ άλλοι κτύπησαν το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών έγραψε στο Twitter ότι η περιοχή κοντά στην κατοικία του Ιταλού πρέσβη χτυπήθηκε, προκαλώντας τουλάχιστον δύο θανάτους.

«Η Ιταλία καταδικάζει έντονα μια ακόμη επίθεση από τις δυνάμεις του Χαφτάρ», ανέφερε το μύνημα.

Μαζικοί βομβαρδισμοί μαχητικών του LNA κατά Τούρκων & GNA: Την βοήθεια του ΟΗΕ ζήτησε η Τρίπολη

Οι πύραυλοι κτύπησαν επίσης γύρω από το λιμάνι της πόλης, όπου η υπηρεσία μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών “ακύρωσε” μια επιχείρηση αποβίβασης μεταναστών που είχαν διασωθεί στη θάλασσα.

Η ρίψη πυραύλων κοντά στις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Ιταλίας δεν νομίζουμε ότι έγινε τυχαία, και αποσκοπεί στην αποστολή “μηνύματος” της κυβερνήσεως της Βεγγάζης και προσωπικά του Λίβυου στρατηγού στις χώρες αυτές.

Είναι γνωστή η μεγάλη τουρκική στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ειδικά μετά τις τελευταίες μάχες στην πολεμική βάση Αλ Βατίγια, στην οποία ο LNA αφού υποχώρησε αρχικά, στην συνέχεια αντεπιτέθηκε και έδιωξε κακήν κακώς τους στρατιώτες του GNA μαζί με τους Τούρκους συμβούλους και κομάντος.

Ξένο δημοσίευμα που επικαλείται τον ΟΗΕ, επιβεβαιώνει ότι ο LNA συνεχίζει να είναι σε κοντινή απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, ενώ επισημαίνεται ότι είναι σε θέση με πυρά πυροβολικού να εμποδίζει ανά διαστήματα πτήσεις στην περιοχή.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης με έδρα την Βεγγάζη βομβαρδίζει την Τρίπολη για μήνες ως μέρος των επιχειρήσεων του για να καταλάβει την πόλη, προκαλώντας θύματα στις δυνάμεις της κυβερνήσεως της Τριπόλεως.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του LNA ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα την έναρξη μιας νέας αεροπορικής εκστρατείας και τόνισε  ότι οι επιθέσεις είχαν ως στόχο την αεροπορική βάση στη Μισράτα.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι δυνατές εκρήξεις που σημειώθηκαν αργά την Τετάρτη προκλήθηκαν από πρόβλημα αποθήκευσης παλαιών πυρομαχικών, μόνο που δεν πείθουν κανέναν και αποτελούν προπαγάνδα διότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ βομβαρδίζουν ότι κινείται.

Οι δυνάμεις του GNA μετρούν νεκρούς,τραυματίες και αιχμαλώτους, και επιβιώνουν μόνο χάρη στην βοήθεια των τουρκικών drone.Ο LNA υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία.

“Βρέχει” βόμβες στη Λιβύη: Στρατηγική νίκη του LNA κατά Τούρκων & GNA

https://twitter.com/i/status/1258641417217466369

Ο ρόλος της Ιταλίας στην κρίση στην Λιβύη

Η Ιταλία διαδραματίζει δυστυχώς ένα πολύ ύποπτο ρόλο στην Λιβύη, βοηθώντας ουσιαστικά την Τουρκία και τις βλέψεις της στην Α.Μεσόγειο μέσω του παράνομου συμφώνου Ερντογάν-Σαράι.

Το πιο εξοργιστικό σε αυτήν την στάση είναι η προκλητική δήλωση του Ιταλού πρέσβη στην Λιβύη, Giuseppe Peroni σε  συνέντευξη που μεταδόθηκε στο κανάλι της Λιβύης, με την οποία ο ίδιος αρνήθηκε την δυνατότητα εκλογών στην Λιβύη με οποιοδήποτε κόστος, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν “ύποπτα” κόμματα που επιδιώκουν να αποκτήσουν ξανά εξουσία στη Λιβύη.   

Η δημοκρατία αλά καρτ σε όλο της το μεγαλείο. Μια χώρα της ΕΕ δεν επιθυμεί εκλογές στην Λιβύη διότι ο Σαράι θα εξαφανιστεί και θα νικήσει ο Χαφτάρ και οι φυλές που τον υποστηρίζουν.

Την ίδια περίοδο η Τουρκία στέλνει Σύριους Τζιχαντσιτές να πολεμούν υπέρ των τουρκικών θέσεων διεξάγοντας παράλληλα όμως εγκλήματα πολέμου κατά του λιβυκού λαού.

Η Λιβύη θα γίνει το “νεκροταφείο” των οθωμανικών φιλοδοξιών της Άγκυρας σε συνεργασία με την Ρώμη, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »