Ο κόσμος ελπίζει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει αλλά…

Το πρώτο κύμα της πανδημίας έχει προκαλέσει τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά την υφήλιο και την παράλυση της παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Ο κόσμος ελπίζει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Την αισιοδοξία αυτή, όμως, δεν συμμερίζεται ο διευθυντής του αμερικανικού CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων), Δρ. Robert Redfield, ο οποίος κάνει λόγο για δεύτερο κύμα το επόμενο διάστημα και δη πιο θανατηφόρο από το πρώτο.

«Υπάρχει πιθανότητα η επίθεση του ιού τον επόμενο χειμώνα να είναι πραγματικά ακόμη πιο δύσκολη από αυτήν που μόλις περάσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι πιθανότατα θα συμπέσει με την περίοδο αιχμής της γρίπης.

«Και όταν το λέω σε άλλους, δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ», ή δεν το πιστεύουν, πρόσθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας που καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στη νυν και στην επερχόμενη πανδημία. «Δύο ταυτόχρονες εκδηλώσεις αναπνευστικών λοιμώξεων θα καταστήσουν δραματική την κατάσταση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», είπε.

Το πρώτο κύμα της COVID-19 έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 45.000 Αμερικανούς. Ο Ρέντφιλντ είπε ότι οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους επόμενους μήνες για να προετοιμαστούν για ένα χειρότερο σενάριο.

«Καθώς δρομολογείται η άρση του περιορισμού διαμονής στο σπίτι, οι αξιωματούχοι πρέπει να τονίσουν τη σημασία της κοινωνικής απόστασης και του πλυσίματος των χεριών», είπε.

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες και τη ροπή του Ντόναλντ Τραμπ να ελευθερώσει τη χώρα από τους περιορισμούς, είπε: «Κάτι τέτοιο δεν θα είναι χρήσιμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »