Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει έμπειρους δολοφόνους
Στο ενδεχόμενο οι δύο εκτελεστές που δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραιβάζ να είναι σεσημασμένοι και να διαμένουν στην Αθήνα, καταλήγουν οι αναλυτές της Ασφάλειας.

Μάλιστα, από τον τρόπο δράσης του πιστολέρο, θεωρούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει σηκώσει με όπλο και έχει εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου.

Η ψυχραιμία, η αποτελεσματικότητα και το modus operandi, δείχνουν έμπειρους δολοφόνους και όχι πρωτάρηδες.

Όσο περνούν οι ώρες και η διασταύρωση των στοιχείων από αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων, airbnb, δεν φέρνουν αποτέλεσμα, τόσο ενισχύεται η εκδοχή, οι δολοφόνοι να μην ήταν εισαγόμενοι.

Βίντεο με τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εξαφάνισαν το σκουτεράκι δείχνει ότι είναι κάτοικοι Αθηνών και με μεγάλη πιθανότητα να είναι σεσημασμένοι. Και αυτό γιατί, δεν ήθελαν να ρισκάρουν αφήνοντας πίσω τους μια μηχανή που θα αποτελούσε «θησαυρό» στοιχείων με αξιοποιήσιμα ίχνη από dna και αποτυπώματα που θα μπορούσαν να δώσουν στο πιάτο των διωκτών τους την ταυτότητα τους. Έτσι, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ξεσκονίζουν λίστες σεσησμένων εκτελεστών συγκρίνοντας τη σωματοδομή και τον τρόπο δράσης τους σε μια προσπάθεια να βρουν τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ.
Στο μικροσκόπιο η φιγούρα με τα κοντά σκούρα μαλλιά που ήταν ακροβολισμένη στη γειτονιά του δημοσιογράφου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, με τα κοντά σκούρα μαλλιά, διακρίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας να μιλά στο κινητό της επί τέσσερα λεπτά. Χωρίς να είναι σίγουρο αν εμπλέκεται στο θλιβερό περιστατικό, οι κινήσεις της λίγη ώρα πριν από την εκτέλεση προκαλούν ενδιαφέρον. Ουσιαστικά, αυτό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών είναι ότι η γυναίκα βρισκόταν πολλή ώρα στην περιοχή και τηλεφωνούσε συνεχώς. Δεδομένου ότι το όχημα του δημοσιογράφου δεν είχε παγιδευτεί με GPS, οι δολοφόνοι έπρεπε κάπως να γνωρίζουν πότε επιστρέφει ο Γιώργος Καραϊβάζ από τη δουλειά του στο σπίτι του, στον Άλιμο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται οι δράστες να είχαν κάνει «προσομοίωση» της δολοφονίας, γι’ αυτό οι αναλυτές της Ασφάλειας επιχειρούν με το υλικό από τις κάμερες να εντοπίσουν κινήσεις τους στην περιοχή και τις προηγούμενες ημέρες. Σε ένα από τα πολλά βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές, έχουν καταγράφει να επιβαίνουν στο σκουρόχρωμο σκούτερ Beverly. Το ρολόι του καταγραφικού έδειχνε 14.15 της Παρασκευής, όταν έστριψαν από την οδό Ερεχθείου στην Αγίου Δημητρίου, με κατεύθυνση την οδό Σακελλαρίου, όπου διακρίνονται να περιμένουν περίπου δέκα λεπτά ώσπου να φτάσει στο σπίτι του ο Γιώργος Καραϊβάζ, που είχε φύγει από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Είχε επικοινωνήσει με τη σύζυγό του Στάθα και την είχε ενημερώσει ότι επέστρεφε στο σπίτι.
Είχαν χρονομετρήσει τη διαδρομή
Μέσω της Αττικής Οδού διακρίνεται το μαύρο τζιπ που οδηγούσε να φτάνει στον Άλιμο λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, λίγο προτού πέσει νεκρός. Πιθανότατα οι δολοφόνοι είχαν παρακολουθήσει τον δημοσιογράφο τις προηγούμενες ημέρες και είχαν χρονομετρήσει τη διαδρομή του. Το σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης στην παρακολούθηση του αστυνομικού συντάκτη, η οποία ενημέρωσε τους εκτελεστές ότι φτάνει. «Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθά το συγκεκριμένο βίντεο, ελπίζω στη δύναμη της τεχνολογίας. Πολλά σπίτια έχουν κάμερες κι αυτό θα βοηθήσει» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος, σχολιάζοντας στο Open την πορεία των ερευνών.

Στο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί δεν διακρίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του δικύκλου των δραστών που καταγράφηκε να απομακρύνεται από το σημείο της δολοφονίας. Ωστόσο, ο οδηγός φέρει κράνος, ενώ ο συνοδός φοράει σκουφάκι και λαιμουδιέρα, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του.

Άφαντο το σκούτερ
Η έρευνα εκτείνεται σε γραφεία ενοικιάσεων τροχοφόρων, καθώς εξετάζεται αν το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν νοικιασμένο, ενδεχομένως με πλαστά στοιχεία. Κι αυτό γιατί από τις έρευνες δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής να έχει κλαπεί τέτοιο μοντέλο. Οι αστυνομικοί ερευνούν, επίσης, το ενδεχόμενο να εγκατέλειψαν ή να έκρυψαν το σκουρόχρωμο σκούτερ, αλλάζοντας όχημα διαφυγής.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολή στα αεροδρόμια και τους σταθμούς των χερσαίων συνόρων να διαβιβάσουν όλες τις λίστες επιβατών που μπήκαν και βγήκαν από τη χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει και οι διαμονές σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα χρονομίσθωσης Airbnb των νοτίων προαστίων, σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών πριν από τη δολοφονία. Επίσης, αναμένεται εισαγγελική διάταξη για άρση των επικοινωνιών του Γιώργου Καραϊβάζ, προκειμένου να εξεταστούν οι συνομιλίες και να προκύψουν από περιεχόμενό τους τυχόν ύποπτες επαφές. Παράλληλα, «χτενίζονται» μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας τα στίγματα από συνομιλίες μεταξύ κινητών στην περιοχή πριν και μετά τη δολοφονία.

Παρά τις εξαγγελίες και τις προθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. να φτάσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ, αυτό ίσως είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς την τελευταία 15ετία έχουν εκτελεστεί περί τα 60 «συμβόλαια θανάτου», αλλά το ποσοστό εξιχνίασης είναι μόλις 2%-4%! Την τελευταία τριετία, από τη δολοφονία του πρώην ΕΚΑΜίτη την 1η Μαΐου 2018, έχει εξιχνιαστεί μόνο αυτή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »