Το επόμενο διάστημα αναμένεται το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη να δέχεται διορθώσεις λαθών που έγιναν από λογιστήρια και είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταβληθεί σε εργαζόμενους η ειδική αποζημίωση. Υπενθυμίζουμε ότι οι απλήρωτοι που ήταν σε αναστολή σύμβασης το Μάιο ανέρχονται σε 7.000 εξαιτίας των λαθών στις αιτήσεις των εργοδοτών η στα ΙΒΑΝ των εργαζόμενων. Οι εν λόγω μισθωτοί σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση θα λάβουν την αποζημίωση έως την Παρασκευή.

Ωστόσο η ευκαιρία για διορθώσεις λαθών στο ΕΡΓΑΝΗ δε θα αφορά μόνο τους 7.000 αλλά θα μπορούν να διορθωθούν λάθη και αστοχίες που έγιναν ακόμη και κατά την πρώτη διαδικασία των αναστολών.

Την δυνατότητα διόρθωσης λαθών στο σύστημα «Εργάνη» ζήτησε πρόσφατα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) ώστε οι λογιστές – φοροτεχνικοί:

Να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις, στις αιτήσεις αποζημίωσης – αναστολής των εργαζομένων, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης και λήξης της αναστολής εργασίας, καθώς το σύστημα φέρνει προσυμπληρωμένη την ημερομηνία έναρξης αναστολής χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης με αποτέλεσμα να καταβάλλονται λάθος ποσά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Προεδρείο του ΟΕΕ συναντήθηκε με τον κ. Βρούτση και ζήτησε την παράταση δύο προθεσμιών. Αιτήματα, για τα οποία ο υπουργός Εργασίας απάντησε θετικά σύμφωνα με το ΟΕΕ. Πρόκειται για τις εξής:

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου της υποβολής του εντύπου, που αφορά στις παρατάσεις – οριστικές διακοπές των συμβάσεων για το μήνα Μάιο και άμεση έκδοση αναλυτικών οδηγιών για την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου από τους εργοδότες.

Όλες οι υποβολές των εντύπων που αφορούν στο μήνα Ιούνιο, να έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »