Ο εκλογικός μαραθώνιος στις ΗΠΑ με φόντο το Οβάλ Γραφείο φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του
Κρίνεται σήμερα ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο εκλογικός μαραθώνιος στις ΗΠΑ με φόντο το Οβάλ Γραφείο φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του με το εκλογικό αποτέλεσμα πάντως να αναμένεται με ενδιαφέρον σε κάθε «γωνιά» του πλανήτη.


Οι πολιτείες που κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας
Για τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες,της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες. Για τον Τραμπ ψήφισαν επίσης οι πολίτες του Κεντάκι με 8 εκλέκτορες, της Δυτικής Βιρτζίνια με 5 εκλέκτορες της Νότιας Καρολίνα με 9 εκλέκτορες και του Αρκάνσας με 6 εκλέκτορες.

Υπέρ του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισαν ακόμη οι πολιτείες της Ιντιάνα με 11 εκλέκτορες, της Λουιζιάνα με 8 εκλέκτορες, καθώς επίσης τις μικρότερες σε εκλέκτορες πολιτείες καθώς ολες δίνουν απο 3 εκλέκτορες αυτές της Νεμπράσκα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, και του Ουαιόμινγκ. Στον Ντόναλντ Τραμπ πέρασαν επίσης οι πολιτείες της Γιούτα και του Αϊντάχο.

Το Ρεπουμπικανικό κόμμα έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας συγκέντρωνε 118 εκλεκτορικές ψήφους.

Οι πολιτείες που κερδίζει ο Τζο Μπάιντεν έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στς 06:00 ώρα Ελλάδας κατακτά τη νίκη και τους εκλέκτορες στις παρακάτω πολιτείες:

Της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, του Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, του Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,του Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και του Ιλινόις με 20 εκλέκτορες.

Καθώς επίσης του Βέρμοντ της Βορτζίνια του Ρόουντ Άιλαντ με 3 εκλέκτορες και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επίσης με 3 εκλέκτορες.

Υπερ του Τζο Μπάιντεν ψήφισε επίσης η πολύ σημαντική και παραδοσιακή για τους Δημοκρατικούς πολιτεία της Νέας Υόρκης με 29 εκλέκτορες αλλά και το Νέο Μεξικό με τους 5 εκλέκτορες.

Ο Μπάιντεν κερδίζει επίσης την πολιτεία του Κολοράντο με τους 9 εκλέκτορες. Στοπυς Δημοκρατικούς πέρασε επίσης η παραδοσιακά δική τους πολιτεία της Καλιφόρνια με τους 55 εκλέκτορες, όπως επίσης και στις δυτικές πολιτείες του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον

Ο Τζο Μπαίντεν συγκεντρώνει στις 06:00 ώρα Ελλάδας 209 εκλέκτορες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »