Μέχρι τον Οκτώβριο πιθανότατα θα υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις
Μπορεί μόλις σήμερα να τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει φρένο στην πίεση που ασκεί στους μη εμβολιασμένους.

Η συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η οποία μέχρι σήμερα αφορά υγειονομικούς και εργαζόμενους σε δομές υγείας, καλά κρατεί και μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη ΔΕΘ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

«Δεν είναι στις προθέσεις μου να επεκτείνω την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε άλλες κατηγορίες, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Πρέπει να πειστούν οι καχύποπτοι και όχι οι φανατικοί αντιεμβολιαστές, αυτούς πλέον δεν μπορούμε να τους πείσουμε. 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και ορισμένοι εξ αυτών πεθαίνουν», είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν δύο ημερομηνίες που θα καθορίσουν την επέκταση:

η 20ή Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχουν γυρίσει και οι τελευταίοι εκδρομείς του καλοκαιριού και τα σχολεία θα έχουν λειτουργήσει ήδη για μία εβδομάδα
και η 10η Οκτωβρίου, όταν τα σχολεία θα λειτουργούν ήδη έναν μήνα και θα είναι καθαρό πόσο θα έχουν επιβαρύνει την επιδημιολογική εικόνα.
Play Video
Ποιους θα αφορά η υποχρεωτικότητα

Ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα κινδυνεύει περισσότερο από τον κορωνοϊό και είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες διασωλήνωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στο πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Θα κόψει τη σύνταξη στους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση; Πως ακριβώς θα τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν χωρίς να καταπατήσει ακόμα και το τελευταίο τους συνταγματικό δικαίωμα.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, η υποχρεωτικότητα να επεκταθεί στους ένστολους σε στρατό, αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική. Αυτό θα γίνει με διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπηρεσίας. Επίσης φαίνεται πως θα υποχρεωθούν σε εμβολιασμό όσοι εργάζονται στο Δημόσιο, σε γραφεία που έχουν άμεση συναλλαγή με το κοινό, όπως στα ΚΕΠ, την εφορία και τον ΕΦΚΑ.

Πάντως δεν αποκλείεται η επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »