Σε εξέλιξη βρίσκεται η επανακαταμέτρηση ψήφων στην Georgia, μετά από αίτημα της καμπάνια του Donald Trump.

Παρά το ότι οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν μόνον ένα στατιστικό δείγμα ψήφων να επαναμετράται προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα, οι πιέσεις μελών της Γερουσίας προς τον κυβερνήτη της Georgia, οδηγούν σε επανακαμέτρηση με το χέρι του συνόλου των ψήφων.
Με δεδομένη την πολύ μικρή διαφορά της τάξεως του 0,25% μεταξύ των δύο υποψηφίων και τις καταγγελίες που θέλουν προβλήματα σε λογισμικό και λαθροχειρία να οδηγούν σε αύξηση των ψήφων του Biden, φαίνεται ότι επελέγη η λύση της ολικής επανακαταμέτρησης.
Η σημασία της επανακαμέτρησης με το χέρι είναι μεγάλη, διότι έτσι δεν μπορεί πλέον η “ευθύνη” για τα λάθη να αποδίδεται στα μηχανήματα με τα οποία καταμετρώνται τα ψηφοδέλτια και τα οποία έγιναν στόχος κριτικής.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής και ζητήθηκε η παραίτησή του, καθώς κατηγορήθηκε ότι διεξήγαγε με πολύ άσχημο τρόπο τις εκλογές. Ο ίδιος απέκρουσε τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν υπήρξαν προβλήματα. Οι σχεδόν 14.000 ψήφοι που χωρίζουν Τράμπ και Μπάιντεν αναμένεται να γίνουν ιδιαίτερα σημαντικοί ειδικά εάν υπάρξουν ανατροπές και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν δικαστικές προσφυγές, όπως η Πενσυλβάνια.

Οι ολιγάρχες της Wall Street αναλαμβάνουν τις θέσεις κλειδιά στην ομάδα Biden, για την ανάληψη της εξουσίας στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Τζό Μπάιντεν έχει αρχίσει να σχηματίζει την ομάδα «μετάβασης» στην εξουσία και τα πρώτα πρόσωπα που έχει επιλέξει δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η πιθανή διακυβέρνησή του.
Όπως περιγράφεται σε Αμερικάνικα μέσα, η λίστα των ατόμων που θα αποτελέσουν της ομάδα Biden περιλαμβάνουν πρόσωπα με στενούς δεσμούς και πρώην εργαζομενούς της Wall Street.

Πολλές από τις μεγάλες τράπεζες με δεσμούς με τον Jo Biden φαίνεται να έχουν τοποθετήσει πρόσωπα κλειδιά στην συγκεκριμένη ομάδα. Ονόματα εταιρειών όπως Goldman Sacks επαναλαμβάνονται πάνω από μια φορά, ενώ θέσεις κλειδιά αναμένεται να λάβουν και άνθρωποι πολυεθνικών εταιρειών. Γεγονός που ήδη προκαλεί αντιδράσεις από την αριστερή πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, που βασίζει την δυναμική της εν μέρει στην Καμάλα Χάρις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »