Δείτε χάρτη
Nύχτα ”κόλασης” για Άγκυρα και GNA. Η ξεκάθαρη στήριξη της Αιγύπτου, η οποία μπαίνει και επίσημα στον πόλεμο της Λιβύης, έδωσε θάρρος στον LNA, όπου πριν λίγες ώρες εξαπέλυσε επιχείρηση ”σοκ και δέος” κατά τούρκων και ισλαμιστών.

Όπως φαίνεται όλα αλλάζουν πλέον στην Λιβύη. Σας το είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Μαχητικά του Εθνικού Στρατού Λιβύης, εξαπέλυσαν επίθεση κατά κομβικών στόχων ”μία ανάσα” από την Μισράτα, καταστρέφοντας οχήματα των Τούρκων καθώς και FNSS ACV-15.

Μιλάμε για τον απόλυτο αιφνιδιασμό, που δείχνει τι έρχεται τις επόμενες ημέρες.

Αυτή η κίνηση έθεσε σε συναγερμό τις τουρκικές φρεγάτες, οι οποίες προσέγγισαν και πάλι το λιμάνι της Μισράτα. Το χειρότερο όμως στο ”θρίλερ” που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, βρίσκεται στο ότι Τούρκοι και Ιταλοί για άλλη μία φορά έκαναν ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο και μάλιστα κοντά στις ακτές της Λιβύης.

Μιλάμε δηλαδή για ένα σκηνικό που “μυρίζει” από χιλιόμετρα μακριά είτε για πιθανή γενικευμένη στρατιωτική αντιπαράθεση με δεδομένη την αιγυπτιακή πρόθεση, είτε για πρόκληση επεισοδίων διαφόρων τύπων.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει και πρέπει να παρέμβει στην όλη κατάσταση. Στη Λιβύη, πρέπει να έρθει η ειρήνη ενώ πρέπει να εξουδετερωθεί κάθε ελπίδα δημιουργίας ισλαμικού κράτους στην αφρικανική ήπειρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »