Οι γονείς δεν μπορούν να δηλώσουν τα αποτελέσματα των τεστ
Με ευτράπελα ανοίγουν τα σχολεία, καθώς γονείς και μαθητές δεν μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα συμπλήρωσης του αρνητικού αποτελέσματος self test για τον κορωνοϊό, που εκδίδεται από το self-testing.gov.gr.

Το πρόβλημα προκύπτει καθώς έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα των χρηστών δεδομένου της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Να σημειωθεί πως το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στη σύνδεση για την ταυτοποίηση των στοιχείων, ενώ υπάρχει και αρκετή χρονοκαθυστέρηση.

Τα παιδιά σε όλη την επικράτεια και σε κάθε σε κάθε βαθμίδα θα πρέπει να έχουν ανά χείρας για να εισέλθουν στον χώρο τους σχολείου τους από σήμερα 13/9, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό νόσησης ή την σχολική κάρτα, όπου δηλώνεται το αποτέλεσμα του δωρεάν self test.

Να σημειωθεί πως κάθε μαθητής μπορεί να προμηθεύεται έξι δωρεάν self tests με τα οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου των τριών πρώτων εβδομάδων, ενώ το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα,Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή του στις σχολικές δομές.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν. Να σημειωθεί πως η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Πώς θα εκδώσετε τη σχολική κάρτα

Για την έκδοση της σχολικής κάρτας θα πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests Στη συνέχεια κάνετε εισαγωγή με τους κωδικούς taxisnet. Στη συνέχεια επιλέγετε το πεδίο Σχολική κάρτα για COVID-19. Αφού τα συμπληρώσετε θα προβείτε σε εκτύπωση. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να εκτυπώσετε ΕΔΩ την σχολική κάρτα και να την συμπληρώσετε χειρόγραφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »