Η τοπική αστυνομία πληροφορήθηκε για ένα Hummer με οπλισμένους επιβαίνοντες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Βιρτζίνια, έχοντας ως σχέδιο να επιτεθούν στο συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων
Σε εκκενώσεις προχώρησαν οι αρχές στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από απειλές για βόμβες κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο όπου πραγματοποιείται η καταμέτρηση των ψήφων.

Η αστυνομία της Φιλαδέλφεια είπε ότι η ασφάλεια του εμπορικού κέντρου Fashion District έλαβε δύο κλήσεις από το ίδιο άτομο λέγοντας ότι μια βόμβα πρόκειται να εκραγεί.

Το εμπορικό κέντρο που συνορεύει με το Συνεδριακό Κέντρο εκκενώθηκε, ανέφερε το The Philadelphia Inquirer, ενώ και τα δρομολόγια των τρένων στην περιοχή σταμάτησαν.

 

Νωρίτερα, η αστυνομία στη Φιλαδέλφεια ανακοίνωσε ότι ερευνά φερόμενη συνωμοσία για επίθεση στο Συνεδριακό Κέντρο της Πενσυλβάνιας, στο οποίο γίνεται η κρίσιμης σημασίας για την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία αυτή.

Η τοπική αστυνομία πληροφορήθηκε για ένα Hummer με οπλισμένους επιβαίνοντες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Βιρτζίνια, έχοντας ως σχέδιο να επιτεθούν στο συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Τρίτης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον έναν άνδρα και κατέσχεσε ένα όπλο, όπως και το Hummer, για το οποίο είχε πληροφορηθεί προηγουμένως. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σε σχέση με την φερόμενη συνωμοσία.

Στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, εκατοντάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι με τα όπλα ανά χείρας, φώναζαν το σύνθημα «κερδίσαμε!» έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης, παρά το γεγονός ότι μοιάζει ολοένα και πιο απίθανη η επανεκλογή του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.

Στην κομητεία της Μαρικόπα στην Αριζόνα, εκατοντάδες οπαδοί του Τραμπ συγκεντρώθηκαν και πάλι -ορισμένοι κραδαίνοντας τα όπλα τους- ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Το γκρουπ των οπαδών του Τραμπ «καθοδηγεί» ένας γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός στις ΗΠΑ, ο Αλεξ Τζόουνς, γνωστός στην Αριζόνα για τις ακροδεξιές του απόψεις.

Οπως ανέφερε στο CNNi η γραμματέας της Πολιτείας, Κέιτι Χομπς, οι οπαδοί του Τραμπ «η παρουσία τους εκεί προκαλεί την καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων, καθώς οι υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »