Μυρίζει “μπαρούτι” στην Ουάσιγκτον σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ
Σκηνικό έντασης έχει δημιουργηθεί στην Ουάσιγκτον από τους χιλιάδες οπαδούς του Τραμπ, οι οποίοι έχουν “άγριες” διαθέσεις σχετικά με την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν και ήδη συγκρούστηκαν με την τοπική αστυνομία.
Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ είναι πρωτόγνωρα πραγματικά και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά. Μάλιστα, ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας Chris Miller ενέκρινε την ανάπτυξη 350 άοπλων μελών της Εθνικής Φρουράς στην Ουάσιγκτον, ως απάντηση στους υποστηρικτές του Τραμπ, οι οποίοι αναμένεται να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

Περίπου 350 Εθνοφρουροί θα ελέγχουν την πόλη μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης για να βοηθήσουν στον έλεγχο του πλήθους σε σταθμούς του μετρό, κλείσιμο δρόμων και διαχείριση της κυκλοφορίας.

Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της «Πολιτικής ομάδας υποστήριξης» της Εθνοφρουράς θα υποστηρίξει τις κυβερνητικές υπηρεσίες διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, ενώ οι Εθνοφρουροί «είναι διατεθειμένοι να ανταποκριθούν στην αύξηση των κύριων αποστολών», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η κύρια αποστολή μας είναι ο έλεγχος επιλεγμένων σημείων κυκλοφορίας, καθώς και σταθμών του μετρό», ανέφερε σε δήλωσή του ο στρατηγός William Walker, διοικητής της Εθνικής Φρουράς της Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σε ολόκληρη την Ουάσινγκτον καθώς χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ που συρρέουν συνεχώς, αρνούνται να δεχτούν την εκλογική ήττα του.

Η αστυνομία στην Ουάσιγκτον προειδοποίησε για την παράνομη κατοχή όπλων κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.

Οι δυνάμεις καταστολής είναι ένα μείγμα που περιλαμβάνει μέλη της τοπικής αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και ομοσπονδιακούς πράκτορες, οι οποίοι είναι εξουσιοδοτημένοι να συλλαμβάνουν ταραξίες πριν από τις διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της οργάνωσης Proud Boys.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής φέρουν βαρύ οπλισμό και φορούν προστατευτικό εξοπλισμό. Η ιδεολογία της οργάνωσης σύμφωνα με το αμερικανικά ΜΜΕ έχει χαρακτηριστεί ως «μισογυνιστική, ισλαμοφοβική, και αντι-μεταναστευτική».

Όλοι θεωρούν ότι το απόγευμα της Τετάρτης θα είναι μια ιστορική ημέρα.

Μια επιστολή την Τρίτη από τον Δήμαρχο της Ουάσιγκτον Muriel Bowser προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις σημερινές διαμαρτυρίες, σημείωσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η αστυνομία της Ουλάσιγκτον, όταν ένοπλοι πράκτορες που εργάζονταν για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν είχαν κάποιο διακριτικό επάνω τους.

Αυτό «προκάλεσε σύγχυση μεταξύ των αστυνομικών και θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή εθνικής ασφάλειας, αφού έτσι η αστυνομία δεν μπορούσε να διακρίνει τις παραστραττιωτικές ένοπλες ομάδες.

Είναι γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες έχουμε την παρουσία πολλών παραστρατιωτικών ομάδων στις ΗΠΑ, τα μέλη των οποίων κατέχουν βαρύ φορητό οπλισμό που είναι ικανός να μετατρέψει μια αμερικανική πόλη σε ‘Βαγδάτη”.

Η ανεξέλεγκτη κατοχή και χρήση αυτομάτων όπλων, σε συνδυασμό με την ιδεολογική σύγκρουση δύο διαφορετικών ιδεολογικά κόσμων στις ΗΠΑ, ενέχει τρομερούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια.

Η υπηρεσία Φυλακών των ΗΠΑ έστειλε επίσης 100 “ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς” στο υπουργείο δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον για να συμπληρώσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του υπουργείου, τόνισε ο Τζάστιν Λονγκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Ο Ken Cuccinelli, ανώτερος αξιωματούχος που εκτελεί τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, δήλωσε ότι η υπηρεσία του “είναι έτοιμη να αυξήσει το προσωπικό της, όπως απαιτείται”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τραμπ δεν πρόκειται να παραδώσει ομαλά την εξουσία στις ΗΠΑ, ενώ το σκηνικό έντασης θα συνεχιστεί και μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »