Στις 11 Ιουνίου θα εκτοξευτούν τρεις αμερικανικοί δορυφόροι από τη Νέα Ζηλανδία μετά το πέρας του πρώτου κύματος του κορονοϊού.
Ηεκτόξευση τριών δορυφόρων του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης (NRO) των ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου, αλλά η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην αναβολή της λόγω των περιορισμών που τέθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και έτσι θα γίνει στις 11 Ιουνίου.

Η εκπρόσωπος του NRO, Λόρα Λούντιν, δήλωσε σύμφωνα με το c4isrnet.com:

«Αυτή η απόφαση ελήφθη με την πλήρη υποστήριξη του NRO και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο Rocket Lab καθώς εκείνοι δουλεύουν μαζί με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και τους τοπικούς αξιωματούχους υγείας για να καθορίσουν πότε μπορεί να συνεχιστεί η προσπάθεια της εκτόξευσης».
Ωστόσο, έκτοτε οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει. Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας αποκάλυψε, την Παρασκευή (29/05), ότι δεν έχουν υπάρξει «νέα κρούσματα COVID-19» στη χώρα για «έβδομη συνεχόμενη ημέρα». Επί του παρόντος, υπάρχει μόνο μία ενεργή περίπτωση της ασθένειας στη χώρα και κανείς δεν νοσηλεύεται.

Όπως επισημαίνει ο προαναφερθείς ιστότοπος, η αποστολή ονομάζεται »Don’t Stop Me Now» και περιλαμβάνει δημιουργίες του NRO καθώς και τη NASA, αλλά και μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Αυστραλιανής Κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »