Η βελτίωση της προσβασιμότητας στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, που αποτελεί κυρίαρχη προϋπόθεση για την ελκυστικότητα της λειτουργίας των δρομολογίων και για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Βίνη, το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα. Αφορμή για τη συνάντηση ήταν οι υποσχέσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή πως ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τις οδικές συνδέσεις του σταθμού με τις οδούς Κορίνθου και Νικολάου Πλαστήρα, κατά την τελετή εγκαινίων του τμήματος Κιάτο-Αίγιο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, πριν από δύο εβδομάδες στο Αίγιο.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, παρόντων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αιγιαλείας, ο κ. Καλογερόπουλος έθεσε επί τάπητος το θέμα, αποσπώντας τη δέσμευση του κ. Βίνη για ένταξη του οδικού άξονα Κορίνθου (θέση Κιντώνη) – Νικολάου Πλαστήρα σε χρηματοδότηση με διαδικασίες fast track, ώστε η δημοπράτηση να πραγματοποιηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και η οδός να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2021.
Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά τόσο στον δεύτερο οδικό άξονα προσβασιμότητας στον σταθμό του Αιγίου από την οδό Κορίνθου, όσο σε άλλα ζητήματα λειτουργικότητας της σιδηροδρομικής γραμμής που αφορούν σε βελτίωση παράπλευρων οδών και προσβασιμότητας και σε άλλους σταθμούς της γραμμής, στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας. Ο κ. Βίνης και οι συνεργάτες του κατέγραψαν όλες τις ανάγκες και δήλωσαν την πρόθεση τους για την αγαστή συνεργασία Δήμου – ΕΡΓΟΣΕ προς όφελος όλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »