Αυστηροί έλεγχοι σε αεροδρόμια, λιμάνια και ξενοδοχεία
Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα 1η Ιουλίου το άνοιγμα του τουρισμού.

Τα σύνορα ανοίγουν με τις πτήσεις εξωτερικού να γίνονται δεκτές σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας, ενώ η καραντίνα και τα υποχρεωτικά τεστ δίνουν τη θέση τους σε στοχευμένους ελέγχους.

Όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.

Για την προάσπιση της υγείας όλων, Έλληνες ιατροί και μηχανικοί ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα ανάλυσης και εκτίμησης επιδημιολογικών δεδομένων, βάσει του οποίου oi επισκέπτες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (τεστ Covid-19) κατά την είσοδό τους. Οι επισκέπτες αυτοί θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε ποιους θα επιτρέπεται η είσοδος

Συνεχίζεται κανονικά η δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα για όλους τους μονίμους κατοίκους της «ΕΕ+».

Η «περιοχή Ε.Ε.+» περιλαμβάνει τις χώρες Schengen (συμπεριλαμβανομένων της Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου και Ρουμανίας), τις συνδεδεμένες στο Schengen χώρες (Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Λιχτενστάιν), καθώς και την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί ακυρώνουν όλες τις κρατήσεις και τις πτήσεις προς Ελλάδα
Η Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σύσταση, επεκτείνει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα και για τους μονίμους κατοίκους των εξής τρίτων χωρών ( η λίστα θα ανανεώνεται ανά δεκαπενθήμερο): Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Κίνα (ειδικά η περίπτωση της Κίνας θα εξεταστεί επί τη βάσει της αμοιβαιότητας).

Δεν επιτρέπονται (μέχρι τις 15/7) απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία. Όλες οι άλλες απευθείας πτήσεις επιτρέπονται.

Οι χώρες που δεν πήραν το… πράσινο φως για πτήσεις προς την Ευρώπη, άρα και προς τα ελληνικά νησιά, είναι εκείνες που κατά κύριο λόγο τροφοδότησαν το περσινό success story του ελληνικού καλοκαιριού.

Στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από τα υπόλοιπα σημεία εισόδου επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους.

Στα σύνορα με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους.

Η λεγόμενη «λευκή» λίστα με τις τρίτες χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται πτήσεις θα αναθεωρείται κάθε 15 ημέρες – τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »