Η κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου της, Αριστοτελίας Πελώνη αλλά και του υπυοργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη «πάγωσε» εκατομμύρια γονείς και καταστηματάρχες, τους οποίους υποβάλει στο μαρτύριο της «σταγόνας» καθώς δήλωσε ότι τελικά μπορεί να πάρει πίσω το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων καθώς και το click away, τα οποία υποτίθεται ότι θα άνοιγαν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα. «Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…».

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της».

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε

Στο ίδιο μήκος κύματος με την κ.Πελώνη ήταν και ο υπουργός Επικρατείας κ.Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος δήλωσε ότι ​«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο».

Με αυτό τον τρόπο και μεταθέτοντας την ευθύνη την επιτροπή, η οποία «γκρίνιαζε» για το άνοιγμα, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει όσους έλεγαν πως η καραντίνα «μίας βδομάδας» μέχρι ν’ ανοίξουν τα σχολεία είναι πρόφαση και πως αυτή θα επεκταθεί περισσότερο και τώρα μάλιστα με το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καν τα σχολεία!

Μάλιστα με αυτές τις δηλώσεις αναστατώνει και βυθίζει στο άγχος εκατομμύρια Έλληνες που προγραμμάτιζαν σε δύο ημέρες να ανοίξουν τα καταστήματά τους και να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »