Η Σερβία κατηγόρησε τη Ρωσία για «πρωτογονισμό και χυδαιότητα», αφότου η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ φάνηκε να χλευάζει τον πρόεδρο της Σερβίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ηεκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δημοσίευσε μια φωτογραφία του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον Λευκό Οίκο απέναντι από τον Ντόναλν Τραμπ, μαζί με ένα στιγμιότυπο από το θρυλικό σταυροπόδι της Σάρον Στόουν από την ταινία «Βασικό ένστικτο» του 1992.
Η εικόνα του Βούτσιτς που δημοσίευσε η Ζαχάροβα τον απεικονίζει να κάθεται απέναντι από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο την περασμένη Παρασκευή, όπου παρευρέθηκε σε τελετή υπογραφής, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, ομαλοποίησης των οικονομικών σχέσεων με το Κόσοβο.

«Εάν έχετε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο, αλλά η καρέκλα σας στέκεται σαν να είστε σε ανάκριση, θα πρέπει να καθίσετε όπως στην εικόνα 2. Όποιος κι αν είστε. Απλώς πιστέψτε με», είπε στη λεζάντα της η Ζαχάροβα (όπως μεταφράστηκε από το Reuters).

«Ο πρωτογονισμός και η χυδαιότητα που έδειξε μιλάει για τον εαυτό της, αλλά και για εκείνους που της έδωσαν τη δουλειά», δήλωσε ο Βούτσιτς στη σερβική τηλεόραση σε απάντηση στην ανάρτηση, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ενώ ήταν στην Ουάσινγκτον υπερασπίστηκε τους στενούς δεσμούς της Σερβίας με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας αγοράς όπλων και την άρνησή του να επιβάλει δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τις πολιτικές της στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν κατηγόρησε τη Ζαχάροβα για «κακία», ενώ ο αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος του Βούτσιτς, Μάρκο Ντιούριτς (επικεφαλής του γραφείου για το Κόσοβο) αναφώνησε: «Αυτός ο πρόεδρος δεν είπε ούτε μια κακή λέξη εναντίον της Ρωσίας, ούτε καν σε εκείνο τον τόπο (Λευκός Οίκος)… Δεν σας επιτρέπω να επιτίθεστε στην περήφανη Σερβία. Ντροπή!»

Η Ζαχάροβα φάνηκε να ανασκευάζει τα σχόλιά της την Κυριακή, λέγοντας σε μια ενημερωμένη ανάρτηση στο Facebook ότι παρερμηνεύτηκαν. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε τηλεφωνικά με τον Βούτσιτς μετά το σκάνδαλο, όπου υπογράμμισε τους «ειλικρινά στενούς» διμερείς δεσμούς των δύο χωρών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »