Aποκάλυψη Ρώσων αναλυτών
Ηπροχθεσινή σαρωτική ρωσική αεροπορική επίθεση στην Συρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 100 φιλότουρκων Τζιχαντιστών, ήταν ένα ξεκάθαρα “μήνυμα” σε Τούρκους και Αζέρους, αναφέρουν ξένες ειδησεογραφικές πηγές.

Μιλάμε για μια μαζική επίθεση της Ρωσίας στο Ιντλίμπ, η οποία ήταν ένα μήνυμα που αποσκοπούσε στην αποτροπή οποιασδήποτε τουρκικής επέμβασης στη συνεχιζόμενη πολεμική σύρραξη των Αζέρων εναντίον των αρμενικών δυνάμεων και των αυτονομιστών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Ρωσία είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν και τις αναφορές περί μετακινήσεων Σύριων μαχητών στην πρώτη γραμμή.
Ρώσοι αξιωματούχοι, όπως ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών N. Naryshkin, ισχυρίστηκαν πρόσφατα ότι Σύριοι μαχητές είχαν εισέλθει στη ζώνη σύγκρουσης για την υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία διευκόλυνε τη μεταφορά τους.

Οι πιέσεις στην Μόσχα είναι αφόρητες, αφού χιλιάδες Αρμένιοι ζουν στην ρωσική επικράτεια, ζητώντας δράση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν είναι μόνο όμως τα χιλιάδες μέλη της αρμενικής διασποράς, αλλά και οι Ρώσοι αξιωματούχοι που έχουν μεγλάλη αντίθεση για τις σχέσεις του Πούτιν με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και την Τουρκία γενικότερα.

Τελικός στόχος τους είναι η Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά στην πλευρά της Αρμενίας, βομβαρδίζοντας στρατιωτικές θέσεις του Αζερμπαϊτζάν, λόγω της παρουσίας ξένων ισλαμιστών μαχητών, κάτι που με τη σειρά του θα πυροδοτούσε μια τουρκική αντίδραση που πιθανότατα να οδηγούσε και σε πιθανό πόλεμο CSTO-ΝΑΤΟ.

Αυτές οι δυνάμεις έχουν τα μέσα για να διαμορφώσουν το ρωσικό κέντρο λήψης αποφάσεων, ενώ προβάλλουν στην ρωσική ηγεσία την δικαιολογία της αντίθεσης και των λαϊκών μαζών στα σχέδια των Τούρκων και στην παρουσία Τζιχαντιστών τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Ο Ερντογάν απαντά ετοιμάζοντας επίθεση στην ΒΑ Συρία
Η Τουρκία μέσα σε όλα αυτά ετοιμάζεται να ξεκινήσει νέες επιθέσεις στη βόρεια και ανατολική Συρία, τόνισε αξιωματούχος του Συριακού Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

“Η Τουρκία αναμένει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα πολεμική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία”, τόνισε το μέλος του σώματος της προεδρίας του PYD, Φόζα Γιουσίφ.
Το PYD, κυριαρχεί στην κουρδική περιοχή στα βορειοανατολικά της Συρίας, ενώ θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία λόγω των δεσμών του με το PKK, μια ένοπλη οργάνωση που αγωνίζεται για Κουρδικό κράτος για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

«Ο πόλεμος και οι κρίσεις θα παραμείνουν στην ατζέντα (της περιοχής) για δύο χρόνια», είπε ο Γιούσιφ.

Ο Ερντογάν όπως όλα δείχνουν, θα αφήσει παρακαταθήκη στους επόμενους από αυτόν τους πολέμους που ξεκίνησε ο ίδιος, με σκοπό να τους συνεχίσουν μέχρι να αναβιώσει η νέα Οθωμανική αυτοκρατορία που ονειρεύεται ο ίδιος από μικρό παιδί όπως φαίνεται. Το μόνο που θα καταφέρουν όμως όλοι τους, θα είναι η διάλυση και ο ακρωτηριασμός του σημερινού τουρκικού κράτους, τίποτε άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »