Θράκη, Ελληνική Επανάσταση, Κυπριακό. Όλα «κόκκινα» πανιά για την Άγκυρα. Απ’ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στον εθνικιστή κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κι από κει στα κατεχόμενα. Η γραφική, γελοία και προκλητική ρητορική της Τουρκίας σε όλο της το μεγαλείο. Θράκη, Ελληνική Επανάσταση, Κυπριακό. Όλα «κόκκινα» πανιά για την Άγκυρα. Και να μην ξεχάσουμε και έναν από τους συμβούλους του Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ότι η Κρήτη θα γίνει… Ατλαντίδα σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης! Πρώτο «χτύπημα»: Θράκη Ωμή παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στα εσωτερικά της χώρας μας μέσω twitter είχαμε το Σάββατο, λίγες μόλις ώρες μετά την κοινή δήλωση (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ), την οποία κάποιοι θεωρούν «επιτυχία» της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στον επίσημο λογαριασμό του το υπουργείο της γείτονος όχι απλά «ανακάλυψε» τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλά αποφάσισε να κάνει και παρατηρήσεις στη χώρα μας σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα που το καθεστώς Ερντογάν είναι στο επίκεντρο παγκόσμιας κριτικής για την απαγόρευση λειτουργίας του κουρδικού κόμματος και τις συλλήψεις βουλευτών, οι φωστήρες του Τσαβούσογλου σημείωσαν: «Εδώ και 13 χρόνια η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη περιμένει την Ελλάδα να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τουρκική ένωση της Ξάνθης». Η χώρα, που διατηρεί δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο, που έχει εισβάλλει (και) στη Συρία και είναι υπόλογη για παραβιάσεις κάθε είδους ανθρώπινων δικαιωμάτων, βρήκε ευκαιρία να μας κάνει… και μαθήματα. Δεύτερο «χτύπημα»: Επανάσταση 1821 Οι προκλήσεις όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς και τα εντός της χώρας όργανα της τουρκικής προπαγάνδας στην περιοχή της Θράκης βρήκαν την ευκαιρία να χύσουν τη χολή τους με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα tourkikanea, στον «κλειδωμένο» λογαριασμό του στο twitter ο ψευδομουφτής Ξάνθης προέβη σε μια εξαιρετικά χυδαία ανάρτηση, γράφοντας ότι το 1821 και τα χρόνια που ακολούθησαν δολοφονήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι μουσουλμάνοι! «Αυτή την ευλογημένη νύχτα τιμούμε όλα τα τέκνα του Πορθητή που δολοφονήθηκαν από ανθρώπους με τους οποίους επί αιώνες ζούσαν μαζί μέσα σε αμοιβαίο σεβασμό και ανεκτικότητα. Αποδίδουμε στον Αλλάχ εκείνους που δεν σέβονται την αγία μνήμη τους».
Τοποθέτηση που θύμισε έντονα όσα σημείωσε και ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογαν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, περί 40.000 Τούρκων που «δολοφονήθηκαν», απειλώντας με «ρεβάνς» για την «εξέγερση του Μοριά».

«Η συμβουλή μου στα εγγόνια των εγκληματιών που ήπιαν το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας και θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως της προκλήσεις τους και τις παρενοχλήσεις τους. Η ρεβάνς για τη στάση του Μοριά δεν έχει δοθεί ακόμη. Και ο λογαριασμός δεν έχει ακόμα πληρωθεί. Η εξέγερση του Μοριά ήταν η αιματοβαμμένη και η συντριπτική καταστροφή που άφησε το στίγμα της στην ιστορία του τουρκικού έθνους. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέγερσης μια γενοκτονία με την απόλυτη έννοιά της έλαβε χώρα. Γύρω στους 40.000 Μουσουλμάνοι Τούρκοι σφαγιάστηκαν. Τι παράδειγμα να εξαχθεί από αυτή την γενοκτονία για την ανθρωπότητα! Όταν έρθει η στιγμή, οι αντίπαλοι ασφαλώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν το τίμημα για αυτό το αίμα», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter.

Τρίτο «χτύπημα»: Κυπριακό
Οι προκλήσεις όμως κλιμακώνονται και για το Κυπριακό. Εν όψει της πενταμερούς στη Γενεύη, ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου έδωσε συνέντευξη στους Financial Times, επαναλαμβάνοντας ακόμη μία φορά τα περί δύο κρατών. Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου έκανε λόγο για «δύο χωριστές εθνικές οντότητες, δύο χωριστά κράτη, δύο χωριστές δημοκρατίες, δύο χωριστούς λαούς», την ίδια στιγμή που η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά «τα δίνουν όλα» για να πείσουν ότι υπάρχει ελπίδα να βρεθεί λύση με το καθεστώς που επέβαλε στα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »