Πως οι Β.Πούτιν και Ν.Πεσκόφ πάνε να βάλουνε την Τουρκία «από την πίσω πόρτα» στο Καραμπάχ εφαρμόζοντας μοντέλο Συρίας, δηλαδή με μικτές περιπολίες και των δύο πλευρών
Οργή επικρατεί στην Αρμενία μετά την προδοσία εκ μέρους του Κρεμλίνου, καθώς ο ίδιος ο Βλ.Πούτιν αλλά και ο εκπρόσωπός του Ν.Πεσκόφ δήλωσαν πως η Τουρκία πρέπει να μπεί στις χώρες που εμπλέκονται στις συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ τόνισαν πως θα μπορούσαν να αποσταλούν κυανόκρανοι Ρωσίας και Τουρκίας στην εμπόλεμη ζώνη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι από την αρχή υπήρχε συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν, με τη Ρωσία να βάζει στην κυριολεξία από «την πίσω πόρτα» την Τουρκία στην ομάδα του Μινσκ.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ Robert Charles O’Brien να προτείνει στην Αρμενία τη δυνατότητα εισαγωγής Σκανδιναβικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της Σεβαστούπολης (https://sev.tv/) ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα αποδοκιμάζοντας πλήρως τον ρόλο της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Καραμπάχ χαρακτηρίζοντας το ως απαράδεκτο.

ΗΠΑ: «Απαράδεκτος ο ρόλος της Τουρκίας»
«Οι ένοπλες ειρηνευτικές δυνάμεις στη ζώνη των συγκρούσεων δεν πρέπει να περιλαμβάνουν εκπροσώπους των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ, καθώς και από γειτονικές χώρες.

Οποιοσδήποτε διαμεσολαβητικός ή ειρηνικός ρόλος της Τουρκίας είναι απαράδεκτος, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Αρμενία»

Σκανδιναβικές ειρηνευτικές δυνάμεις
Επιπλέον, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι και οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν στην επιλογή των Σκανδιναβικών ειρηνευτικών δυνάμεων».

Συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις των σκανδιναβικών χωρών για να στείλουμε ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να διατηρήσουμε την κατάπαυση του πυρός», ανέφερε ο Ομπράιν σε συνάντηση με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας στο Λος Άντζελες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »