Έτοιμοι να αποδεχθούν μεγάλες απώλειες για να νικήσουν την Ελλάδα
Απαξιωτικός προς την Ελλάδα και «κουνώντας το δάκτυλο» (σ.σ.: μάλλον το… «μεσαίο») στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε ότι «Το Καστελόριζο δεν θα αποκτήσει ποτέ υφαλοκρηπίδα» γιατί «δεν θα το επιτρέψει ποτέ η Τουρκία», αλλά προχώρησε και πολύ παραπάνω αυτή την φορά, μιλώντας σε σκληρό ακροατήριο: Στην αντίστοιχη Σχολή Ευελπίδων του τουρκικού Στρατού στην Άγκυρα.

Υποστηρίζοντας με απόλυτη αποφασιστικότητα τις πολεμικές επιλογές της Άγκυρας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε κάτι που πρώτη φορά το έχει πει: Αναμεσα στα συνήθη «Είμαστε έτοιμοι, αποφασισμένοι» κλπ. ο πρώην Αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, ξεστόμισε το ακόλουθο μήνυμα: «Για ό,τι κάνουμε είμαστε έτοιμοι να το εξηγήσουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι και να το υπερασπιστούμε. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε» προειδοποιώντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη ακόμα και μεγάλες απώλειες σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα, αλλά εν τέλει θα πετύχει τον σκοπό της.

Και συνέχισε: «Ναι, επιμένουμε, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ικανοί. Μη μας δοκιμάζετε. Ελάτε να λύσουμε με διάλογο και να κάνουμε ό,τι πρέπει με συνομιλίες, με διαπραγματεύσεις».

Τώρα για ποιον και τι είδους «διάλογο» αναφέρονται όταν βγάζουν τα ερευνητικά σκάφη έχοντας σύρει ήδη την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μόνο στο θολωμένο, από την ισχύ και τις συνεχείς νίκες σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Αρμενία, μυαλό των Τούρκων αξιωματούχων μπορεί να αναζητηθεί.

Και ο Χ.Ακάρ αρνήθηκε το βασικό δικαίωμα της Ελλάδας να αξιοποιήσει την ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα της Μεγίστης με ένα πραγματικό παραλήρημα που θύμισε τον φανατισμό των μουλάδων στις οθωμανικές στρατιές πριν διατάξουν την τελική έφοδο σε Πόλη, Βελιγράδι, Βιέννη:

«Οχι! Οχι! Σε καμία περίπτωση δεν θα δώσετε σε ένα νησί 10 τ.χλμ., 40 χιλ. τ.χλμ. θαλάσσια δικαιοδοσία. Ακόμη και να το δίνατε, ακόμη και να το σκεφτόσασταν, ακόμη κι αν το έχετε χαράξει και σχεδιάσει, μην περιμένετε από εμάς να το δεχτούμε! Δεν πρόκειται!».

Και κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα για επιθετική πολιτική κατά της Τουρκίας: «Με κάθε ευκαιρία ένταση, με κάθε ευκαιρία επίθεση, με κάθε ευκαιρία συμπεριφορές που στόχο έχουν την κλιμάκωση των γεγονότων. Γιατί; Επειδή η στήριξη των δυτικών τους έχει κάνει πολύ κακομαθημένους»,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »