«Τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τη μετάδοση» τονίζει η Sunetra Gupta
Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει η καθηγήτρια θεωρητικής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δρ. Sunetra Gupta, η οποία εκφράζει την αντίθεση της για τους εμβολιασμούς των παιδιών, ενώ χαρακτηρίζει ως «ρίσκο» την τρίτη δόση.

«Αυτά τα εμβόλια δεν εμποδίζουν την μετάδοση! Επομένως, με αυτά τα εμβόλια, στην περίπτωση ενός 12χρονου, δεν ωφελείται ούτε το άτομο που δεν διατρέχει κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου ούτε ωφελείται η κοινότητα! Άρα, το μόνο που μας μένει είναι ένας κίνδυνος απ’ τον εμβολιασμό… Και το να ζητάμε απ’ τα παιδιά να σηκώσουν αυτόν τον κίνδυνο, για μένα είναι απλώς απαράδεκτο!» είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Για την τρίτη δόση υποστήριξε πως χρειαζόμαστε περισσότερες μελέτες:

«Οι αναμνηστικές δόσεις ίσως πράγματι αυξήσουν ή διατηρήσουν μια πιο μακροπρόθεσμη προστασία στους ευάλωτους ενάντια στην σοβαρή νόσηση και τον θάνατο και αυτή την στιγμή η απόφαση να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ανοσία μεταξύ εκείνων που ξεκάθαρα δεν εγκαθιστούν μια ισχυρή ανοσιακή απάντηση στο εμβόλιο, μου φαίνεται προσωπικά ένα λογικό ρίσκο για να το πάρουμε. Χρειαζόμαστε μελέτες».

Ενώ μίλησε και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υποστηρίζοντας τα εξής:

«Έχουμε τα εμβόλια που προορίζονται να προστατεύουν ενάντια στην νόσηση και τον θάνατο μεταξύ όσων είναι ευάλωτοι σ’ αυτές τις καταστάσεις και αντ’ αυτού τα εξωθούμε να κάνουν κάτι που δεν μπορούν που είναι το να προστατέψουν ενάντια στην μετάδοση…

Τα εμβόλια σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν ενάντια στην σοβαρή νόσηση και τον θάνατο. Προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν.

Ποτέ δεν προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για να σταματήσουν την μετάδοση

Επομένως, δεν είναι στην πραγματικότητα λογικό να χρησιμοποιούμε εμβόλια για να προστατέψουμε άλλους… Το εμβόλιο προστατεύει εσένα!

Δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να εξαναγκαστούν οι υγειονομικοί στο εμβόλιο, βάσει των δηλώσεων αλλά και επειδή αυτό το εμβόλιο δεν προλαμβάνει τη μετάδοση!

Είναι παράλογο να επιβάλεις ένα εμβόλιο στους ανθρώπους με την ελπίδα ότι θα μπορέσεις να μειώσεις την μετάδοση της νόσου! Αυτό έχει επιβεβαιωθεί, για παράδειγμα, στο Ισραήλ όπου τα κρούσματα αυξάνονται παρά τον εμβολιασμό».

Δείτε την καθηγήτρια από την Οξφόρδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »