Δέκα καταστήματα που έκλεισαν στο Γκάζι σε ένα μόλις τετράγωνο αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στον κλάδο της εστίασης. Απειλούνται με λουκέτο οι μισές επιχειρήσεις
Οκλάδος της εστίασης έχει πληγεί με τεράστιες απώλειες λόγω του lockdown. Εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν στο πρώτο κύμα, τα πρώτα για τα οποία λήφθηκαν μέτρα με περιορισμό στο ωράριο το καλοκαίρι και εκείνα που δεν τίθενται καν στη συζήτηση για άνοιγμα σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Την κατάσταση που βιώνουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι και τις δυσοίωνες προβλέψεις για το τι θα συμβεί στον συγκεκριμένο κλάδο το επόμενο χρονικό διάστημα ξεδίπλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο OPEN.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα μπει λουκέτο στο 50% των επιχειρήσεων με ό,τι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών.

«Έχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι στο Γκάζι έκλεισαν 10 καταστήματα σε ένα τετράγωνο!

Ίδια εικόνα περιέγραψε στο OPEN και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζητώντας παράλληλα «να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις με click in shop».

«Αν χαθεί ο τζίρος των 5 δισ. θα είναι τραγικά τα προβλήματα στο μέλλον» τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και επισήμανε ότι το click in shop για τα μαγαζιά είναι μια «μορφή κανονικότητας για να έχουμε εισοδήματα».

«Δεν είναι υπεράνω οποιασδήποτε κρίσης οι επιδημιολόγοι» είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παραδείγματα συνωστισμού και επικινδυνότητας τα σούπερ μάρκετ και τα πάρκα.

Σημείωσε επίσης:

«Όταν τελειώσει η πανδημία και μπούμε στην πραγματική οικονομία τότε θα μετρήσουμε άλλα θύματα. Και τα θύματα θα είναι: Αν σήμερα μιλάμε ότι μία στις επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ανοίξει, τότε αυτό που θα δημιουργηθεί μετά θα είναι τόσο τραγικό που δεν ξέρω πόσα χρόνια θα κάνουμε να το αντιμετωπίσουμε. Η καταστροφή των επιχειρήσεων είναι καταστροφή της εθνικής οικονομίας και συμπαρασύρει και εργαζόμενους. Εύχομαι ολόψυχα να μην τα βρούμε στην πορεία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »